Elhunyt a királynő egykori zenemestere, Peter Maxwell Davies

Forrás:wikipédia -
betegség halál karmester királyi család Peter Maxwell Davies
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A művész nyolcvanegy éves korában távozott az élők sorából. A brit zeneszerző korábban a királynő zenemestere címet is viselte.

A modern és avantgárd műveiről ismert Peter Maxwell Davies leukémiában szenvedett, otthonában, Orkneyben halt meg. Több mint háromszáz művet írt különböző stílusokban, köztük gyermekeknek szóló darabokat, színházi előadások zenéit, szimfóniákat és operákat.

Forrás:wikipédia

Peter Maxwell Daviest 1987-ben ütötték lovaggá, és 2004-ben kapta meg a királynő zenemestere címet, amelyet egy évtizedig viselt.

A királynő zeneszerzője hagyományosan jelentős királyi eseményekhez komponál zenét. Számos további elismeréssel jutalmazták pályafutását. Két éve a zene szolgálatáért kapott állami kitüntetést, februárban pedig a Királyi Filharmónia Társaság Aranyérmével tüntették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.