Andai Györgyi számára megváltás volt a halál

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
betegség halál Játékszín szenvedés Andai Györgyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csendben, de nagyon hosszú ideje szenvedett már a Jászai Mari és Aase-díjas színésznő. Betegsége ellenére azonban mit sem veszített humorérzékéből. 

Színésztársait megrázta Andai Györgyi halálhíre, de nem érte őket váratlanul. A színésznőt évek óta betegség és fájdalom kínozta, ezért szinte megváltás volt neki a halál - írja a Bors. Pásztor Erzsi mesélt a lapnak Andai Györgyi megpróbálatásairól, aki mindvégig méltósággal viselte a kínokat.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

“Imádkoztam érte, hogy minél előbb menjen, mert elmondhatatlanul sokat szenvedett” - árulta el Pásztor Erzsi a lapnak, aki hozzátette, nagyon hosszú ideje szenvedett már erős gyomorfájdalmaktól a színésznő, de csak akkor ment orvoshoz, ha már tényleg nem bírta elviselni a kínokat. "Egy évvel ezelőtt derült ki, hogy vastagbélrákja van" - mondta a kolléganő. A kemoterápia ellenére viszont nem vesztette el jellegzetes hajkoronáját sem. A színésztárs szerint kissé megfakult a színe, de úgy is gyönyörű volt.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Pásztor Erzsi természetesen a színpadon kívül is gondját viselte kollégájának, a kórházba is ellátogatott hozzá. "A férje ugyanabban a kórházban halt meg, ahol ő töltötte az utolsó napjait. Ezt a betegséget egyedül nem is tudom, hogyan lehet végigcsinálni, egyedül küzdött. A férje fia sokat segített az utolsó időkben, de neki is volt családja, nem tudott mindig Györgyi mellett lenni" - árulta el a kolléganő. Andai Györgyi a Játékszín egész társulatának hiányozni fog. Horváth Lili, akivel szintén együtt játszottak a Nyolc nő című darabban, azt mondta, mindig várni fogják a színésznőt.

"Nehezen fogja fel az ember, hogy ő már nem jön többet, szerintem mindig várni fogjuk. Vasárnap lesz újra előadás, valószínűleg csak róla fogunk beszélni, annyira kötődött hozzá ez a darab" - mondta Horváth Lili.

II. Erzsébet királynő 78 évvel ezelőtt pingvineket kergetetthttp://www.life.hu/news/20160317-ii-erzsebet-kiralyno-pingvineket-kergetett-78-evvel-ezelott.htmlII. Erzsébet brit királynő csütörtökön ellátogatott a londoni állatkertbe, ahol megnyitotta az Oroszlánok Földje kiállítást. Ennek apropóján napvilágot látott egy szintén a fővárosi állatkertben készült 1938-as fotó, amelyen a kis Erzsébet egy pingvint kerget. News--Mark Zuckerberg manónak öltöztette a kutyáját: Vicces fotó!http://www.life.hu/news/20160317-mark-zuckerberg-igy-tartja-a-szent-patrik-napot-kutyajat-oltoztette-be-foto.htmlAz íreknek ma nem kellett bemenniük a munkahelyükre, este pedig hatalmas tivornya veszi kezdetét. Ma van ugyanis Írország védőszentjének, Szent Patrik halálának a napja, melyre a Facebook vezér is megemlékezett. News--Tizedszer sötétedik el a Föld egyetlen órárahttp://www.life.hu/news/20160317-a-fold-oraja-kezdemenyezes-a-kornyezetvedelem-fontossagara-hivja-fel-a-figyelmet.htmlMárcius 19-én este fél kilenckor ismét elsötétedik egy teljes órára a Föld. A WWF természetvédelmi szervezet által létrehozott kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a túlfogyasztás, a környezetszennyezés és a globális felmelegedés problémájára. News--Elhunyt a világhírű bűvész, Paul Danielshttp://www.life.hu/news/20160317-paul-daniels-buvesz-meghalt.htmlA britek kedvenc tévésztárja és a bűvészvilág egyik legkiválóbbika 77 éves volt. NewsOrigoSzörnyű! Utcára kerülhet egy rákos beteg, mert nincs elég pénzehttp://www.life.hu/news/20160317-a-daganatos-betegsegben-szenvedo-no-utcara-kerulhet-nem-tud-dolgozni-video.htmlA 42 éves asszonynál mellrákot mutattak ki az orvosok, de nem tudja magát kezeltetni, mert nincs pénze, sem pedig otthona. News--Ők a világ legboldogabb országai: Mi újra lemaradtunk!http://www.life.hu/news/20160317-utolso-helyek-kozott-kullog-magyarorszag-nem-mi-vagyunk-a-legboldogabbak-kutatas.htmlAz ENSZ negyedik Világboldogsági Jelentése szerint minél kisebb az egyenlőtlenség egy országban, annál jobb az emberek hangulata. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.