Elaludt a spanyol sofőr a buszbaleset előtt

Forrás: MTI/EPA/EFE/Jaume Sellart -
spanyol elalvás buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyomozás elsődleges adatai szerint a sofőr elaludhatott a volánnál, emiatt következhetett be vasárnap hajnalban az északkelet-spanyolországi Tarragona közelében az a súlyos buszbaleset.

13 külföldi egyetemista vesztette életét, és 44 megsérültek, köztük egy magyar diák is könnyebben a tragédiában. A buszvezetőről annyi tudható, hogy 17 éve dolgozik sofőrként az autóbuszokat üzemeltető cégnél, és eddig balesetmentesen vezetett, hétfő délelőtt tett volna tanúvallomást, azonban rosszul lett, és kórházba került.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Jaume Sellart

"Sajnálom, elaludtam" - a La Razón című napilap szerint ezt ismételgette a buszvezető a baleset helyszínére kiérkező mentősöknek. A tragédia helyszínén a sofőrön végzett vérvizsgálat és drogteszt is negatív volt. Az El País című napilapnak nyilatkozó, a buszon utazó 23 éves holland diák úgy emlékszik, hogy a jármű az ütközés előtt már nem egyenesen, hanem cikkcakkban haladt. Mivel a baleset kora reggel történt, a fiatalok többsége aludt az utazás alatt. A legfiatalabb áldozat 19 éves, a legidősebb 25. Azonosításuk azonban még nem zárult le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.