Komlói iskolások kerültek kórházba klórgáz-mérgezés tüneteivel

Forrás: West Leigh -
mérgezés Komló diák klórgáz kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegy diák került kórházba hétfőn. A pécsi gyermekklinika tájékoztatása szerint a diákok "megnyugtató állapotban" vannak.

Klórgáz miatt lett rosszul 11 tanuló a Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolában. A délelőtti kémiaórán kísérleteztek az anyaggal, ami után többen köhögtek, illetve torokkaparásra panaszkodtak - közölte Király Istvánné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ komlói tankerületének igazgatója.

Képünk illusztráció Forrás: West Leigh

A diákoknak azonnali orvosi ellátást biztosítottak, majd a mentőorvos javaslatára a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájára szállították őket megfigyelésre. Az eset miatt belső vizsgálatot indítottak.

A tizenegy diák mindegyike "megnyugtató állapotban van".

A tünetek nem ismétlődtek, egyiküket már hazaengedték. Az iskolások klórgázfejlesztési kísérletben vettek részt és a gázba beleszagolva nyálkahártya-irritációból származó tüneteteket - köztük orrfolyást, hányingert, egy esetben hányást - produkáltak. A kórházba került diákok között két asztmás gyermek is van, de ők is jól vannak, 24 órán belül várhatóan minden komlói iskolást haza tudnak engedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.