Ünnepeljük ma együtt a vizet!

víz víz világnapja folyadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1994 óta tartjuk március 22-én a Víz világnapját. Víz nélkül nincs élet, ezért fontos, hogy vigyázzunk rá.

Az ENSZ nyilvánította a mai napot a Víz világnapjának, immár 22 éve ünnepeljük ilyenkor az átlátszó folyadékot, ami maga az élet. Korra, nemre és egészségügyi állapotra való tekintet nélkül ez a legjobb ital, amit ihatunk.

Forrás: Origo

Az életünk szinte minden területén már észrevétlenül használjuk. Tisztára mossuk vele a ruháinkat, testünket. Ételeink nélkülözhetetlen hozzávalója és nem utolsó sorban testünk üzemanyaga. A víz jótékony hatásait vég nélkül lehetne sorolni. Növeli a munkavégző és koncentrációs készséget, segíthet megelőzni a memória romlását, megemeli a vörösvérsejtek oxigénfelvevő képességét.

Forrás: Thinkstock

A víz látja el az agyat a megfelelő teljesítményhez - legfőképp a gondolkodáshoz - szükséges energiával, segíthet megakadályozni a zöldhályog kialakulását, csökkenti továbbá a kimerültségérzést és lendületet ad. Szerencsénkre Magyarországon a csapvíz minősége a legtöbb helyen a skandináv országok ivóvizének minőségével vetekszik. Igazi csodaszer, ezért megérdemli, hogy vigyázzunk rá.

Görög Zita a tiszta víz nagyköveteként arra buzdít a víz világnapja alkalmából, hogy védjük a környezetünket, és általa önmagunkat.

Forrás: TV2

Sokszor hangoztatjuk, hogy változtatnunk kell a magatartásunkon bolygónk állapota miatt. De vajon a vizet érdekli, hogy szennyezzük és tönkre tesszük? Érdekli, hogy milyen minőségben fogyasztjuk? A víznek szüksége van egyáltalán ránk? A válasz egyszerű: nem a víznek van szüksége ránk, hanem nekünk a vízre. Tehát nem a környezetet kell védenünk, hanem általa önmagunkat! – mondta Zita.

Súlyos balesetet érte az Útvesztő 3 forgatásán Dylan O’Brienthttp://www.life.hu/news/20160321-dylan-o-brien-megserult-az-utveszto-forgatasa-kozben-csuszhat-a-film-premier.htmlA 24 éves színész a film legújabb részének forgatásán szenvedett balesetet. A hírek szerint több hétre le is kellett állítani a munkálatokat, hiszen a sztár kórházba került. News--Elaludt a spanyol sofőr a buszbaleset előtthttp://www.life.hu/news/20160321-elaludt-az-utkozes-elott-a-spanyol-sofor.htmlA nyomozás elsődleges adatai szerint a sofőr elaludhatott a volánnál, emiatt következhetett be vasárnap hajnalban az északkelet-spanyolországi Tarragona közelében az a súlyos buszbaleset. News--Elhunyt az Európa-bajnok magyar bokszoló, Csjef Sándorhttp://www.life.hu/news/20160321-csjef-sandor-meghalt-europa-bajnok-magyar-bokszolo-hatvanhat-eves-volt.htmlVasárnap életének 66. évében, tragikus körülmények között elhunyt Csjef Sándor egykori Európa-bajnok magyar ökölvívó. News--Elhunyt a mini Kim Kardashian http://www.life.hu/news/20160321-kim-kardashian-leghiresebb-utanzoja-elhunyt-las-vegasban-a-baratja-talalt-ra.htmlA 32 éves Kim Trippet a barátja találta meg Las Vegas-i otthona előtt. A Kardashian család egyelőre nem reagált az ügyben. NewsOrigoMegdöbbentő emberszerű robotot mutattak be - a jövő ideért!http://www.life.hu/news/20160321-megdobbento-emberszeru-robotot-mutattak-be-aki-eloszor-a-szineszeket-helyettesiti-majd.htmlSophia, a robot egy az egyben olyan, mint egy igazi ember. Amikor beszél, az arcizmai mozognak, mosolyog, fintorog és remekül társalog. News--Egy cég betegeknek ajándékozza az esküvőkről megmaradt virágokathttp://www.life.hu/news/20160321-mi-tortenik-a-viragokkal-az-eskuvo-utan.htmlMi történik a virágokkal az esküvő után? Jogos kérdés, egy cég pedig megható választ adott rá. Ők ugyanis betegeknek ajándékozzák a csokrokat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.