Autósok, figyelem! Visszakerül a türelmi idő a parkolási rendeletbe

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
törvény türelmi idő autó parkolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg visszakerül a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő, az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés. 

A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz. Ezek szerint "az autós mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő, és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja" - olvasható az előterjesztésben.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Javasolják azt is, hogy a rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül - a fővárosi parkolás-üzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján - vizsgálják felül, és arról ismét tárgyaljon a Fővárosi Közgyűlés. A türelmi idő eltörlésére vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba.

Elhunyt 71 éves korában Ken Howard amerikai színészhttp://www.life.hu/news/20160324-elhunyt-71-eves-koraban-ken-howard-amerikai-szinesz.htmlA színészt a Los Angeles közelében lévő otthonában érte a halál, aminek okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. News--Kínos randi: Egy nő a retiküljében tartotta fogva a kakijáthttp://www.life.hu/news/20160323-egy-balul-sult-randi-tortenete-egy-no-a-retikulbe-rejtette-a-szekletet.html"Bátor, higgadt, magabiztos nő vagyok, így aztán nyugodt szívvel el mertem menni a WC-jére és kakiltam. Hiba volt.” News--A brüsszeli volt a harmadik terrortámadás, amit túlélt a fiúhttp://www.life.hu/news/20160323-a-brusszeli-volt-a-harmadik-terrortamadas-amit-tulelt-a-fiu.htmlA 19 éves férfi, Mason Wells is a brüsszeli reptéren tartózkodott a kettős bombatámadás idején, de nem úszta meg sérülések nélkül. News--Elhunyt Kelemen Magda, a Duna Televízió nyugalmazott munkatársahttp://www.life.hu/news/20160323-kelemen-magda-a-duna-televizio-nyugalmazott-munkatarsa-elhunyt.htmlNyolcvannyolc éves korában meghalt Kelemen Magda zenepedagógus, komolyzenei műsorszerkesztő, aki 1975-től dolgozott a Magyar Televíziónál. News--Férjével együtt vetkőzött meztelenre Emma Thompsonhttp://www.life.hu/news/20160322-emma-thompson-szineszno-ferjevel-greg-wise-zal-egyutt-vetkozott-meztelenre.htmlA brit színésznő és férje, Greg Wise színész a jó cél érdekében döntött úgy, hogy megválnak ruháiktól egy figyelemfelhívó kampány kedvéért. NewsOrigoAdele beszólt a terroristáknak - Így reagáltak a sztárok a brüsszeli támadásokrahttp://www.life.hu/news/20160323-adele-enekesno-jessica-alba-szineszno-es-kate-hudson-szineszno-reagalt-a-brusszeli-terrortamadasra.htmlA hírességek sem mentek el szó nélkül a Brüsszelben történt merényletsorozat mellett. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.