Kisgyermek megerőszakolásával gyanúsítanak egy menekültet Németországban

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carsten Rehder -
fenyegetés nemi erőszak megerőszakolás szemtanú menekült kisgyermek menedékkérő Németország gyanúsítás afgán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárást indítottak egy menedékkérő ellen a németországi Boostedtben.

Az eset a Schleswig-Holstein tartományi Boostedtben egykor laktanyaként működő központi befogadóállomáson történt kedden este, az áldozat egy négyéves gyermek, a feltételezett elkövető pedig egy 21 éves afgán menedékkérő - írja az MTI-re hivatkozva az Origo.

Boostedt egykori laktanyája ma már menekülttáborként működik. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carsten Rehder

Eljárás indult továbbá egy 29 éves afgán férfi ellen is, aki a gyanú szerint megfenyegetett egy szemtanút, egy nyolcéves kisfiút. Mindkét férfit őrizetbe vették, a nyomozást a tartományi bűnügyi rendőrség vezeti.

A külföldiek ügyeivel foglalkozó tartományi hivatal (LfA) szóvivője az eset lehetséges következményeiről a Norddeutscher Rundfunk közszolgálati műsorszolgáltató társaságnak elmondta: egyelőre be kell várni, beigazolódik-e a gyanú. Hozzátette, hogy más hasonló esetről nincs tudomása a hivatalnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.