Elképesztő, mennyi pénzt kerestek tavaly a külföldön dolgozó magyarok

külföld külföldi munka külföldi magyarok munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábbi évekhez képest rekordmennyiségű pénzt, 3,1 milliárd eurót, azaz több mint 950 milliárd forintot kerestek tavaly azok a magyarok, akik csak nemrég kezdtek el külföldön dolgozni, vagy naponta ingáznak a határ menti településekről - derült ki a jegybank adataiból. 

A Világgazdaság a jegybank adataira hivatkozva azt írja: a világgazdasági válság kitörése előtt még 1,5 milliárd eurót kerestek a magyar munkavállalók külföldön, 2013-ban azonban már ennek majdnem a dupláját.

Képoünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A lap szerint az összjövedelem elmúlt két évben látott nagyon lassú növekedése arra utal, hogy már a korábbinál kevesebb pénzért is hajlandók elmenni más országba dolgozni a magyarok. Miközben 2010-ben még csak átlagosan 50 ezren, addig 2013-ban már majdnem százezren vállaltak munkát külföldi telephelyen egy éven belül. Azóta további 15 ezerrel nőtt a létszámuk, és tavaly év végére már 118 ezer viszonylag rövid ideje külföldön dolgozó honfitársat regisztráltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.