Íme, Izland legveszélyesebb látnivalói

Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Dotdotred -
látnivaló veszély Izland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izland méltán híres páratlan természeti szépségeiért, ezek megközelítése azonban veszélyes lehet. Az ország ipari és innovációs minisztériuma most 24 helyet nevezett meg. 

A helyek közül nem mind van állami tulajdonban, ezért ezek tulajdonosaival tárgyalásokat folytatnak majd. A rendelkezések értelmében növelik a parkőrök és a rendőrség jelenlétét ezeken a területeken. A turisták gyakran fittyet hánynak a tiltó táblákra, és akár csúszós terepen is megközelítik a vízeséseket, amivel az életüket kockáztatják - írja az Origo.

Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Dotdotred

A 24 veszélyes helyszín

Arn­arstapi, Detti­foss, Djúpalónss­and­ur, Dyr­hóla­ey, Geys­ir, Goðafoss, Grjóta­gjá and Stjóra­gjá, Gull­foss, Gunnu­hver, Fjaőrár­gljúf­ur, Jök­uls­ár­lón, Ketu­björg, Kolug­ljúf­ur, Krísu­vík­ur­bjarg, Látra­bjarg, Náma­skaro/Leir­hnjúk­ur, Reykja­dal­ur, Reyn­is­fjara, Selja­lands­foss, Sel­tún, Skóga­foss, Sól­heima­jök­ull, Svína­fells­jök­ull, Víti/Askja/Drekagil.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.