Forradalmi újítás! Már a vakok is élvezhetik a Facebookot

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide, Please check additional restrictions!, Bitte Einschränkungen der Handelsrechte beachten!/Jochen Eckel -
újítás Facebook látássérült vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan gépi tanulásos algoritmust élesített iOS-es mobilappjában a Facebook, ami felismeri a feltöltött képek tartalmát, ezzel pedig mostantól a látássérültek és vakok is élvezhetik az oldalt. 

A cég már teszteli a gépi tanulásos technológiáját, mely felismeri a képek tartalmát, majd azokhoz leírásokat készít. A felolvasóprogram ezután azt hangosan ki tudja mondani. Mivel még korai fázisban jár a fejlesztés, egyelőre csak olyan alapvető kategóriákkal birkózik meg, mint például közlekedési eszközök, ételek, állatok, sportok - írja az Origo.

A Facebook nagy része eddig használhatatlan volt a vakok számára. Ugyan a szöveges tartalmakat, például a kommenteket fel tudták olvastatni, nem tudták, hogy a képeken mi szerepel.

Kedves és értékes embernek nevezték a Germanwings-katasztrófa öngyilkos pilótáját szüleihttp://www.life.hu/news/20160405-andreas-lubitz-a-germanwings-katasztrofa-ongyilkos-pilotajat-kedvesnek-es-ertekesnek-neveztek-szulei.htmlFelháborodtak a légi katasztrófa áldozatainak hozzátartozói, miután Andreas Lubitz öngyilkos pilóta szülei "kedves és értékes" emberként jellemezték egy róla megjelent megemlékezésben. NewsAFPMeghalt Chus Lampreave színésznőhttp://www.life.hu/news/20160405-meghalt-chus-lampreave-szineszno.htmlNyolcvanöt éves korában elhunyt az Almodóvar-filmek állandó szereplője, Chus Lampreave.News--Holttestet találtak a párizsi Disneyland kísértetházábanhttp://www.life.hu/news/20160404-a-parizsi-disneyland-kisertethazaban-holtestet-talaltak-a-ferfit-aramutes-erte.htmlEgy szerelő testét találták meg kollégái szombat reggel a párizsi Disneyland kísértetházában, a Phantom Manorban. Az ügyben vizsgálatot indítottak. News--Ilyen a hétköznapokban Harry herceghttp://www.life.hu/news/20160404-harry-herceg-ilyen-a-hetkoznapokban-amikor-leugrik-bevasarolni.htmlAz éhség még a királyi család tagjainál is nagyobb úr: Harry herceg saját maga intézte el a reggeli hozzávalóinak bevásárlását. News--Óriásplakáton árulta szüzességét a 45 éves színésznőhttp://www.life.hu/news/20160404-aranya-pathumthong-45-eves-bangkoki-szineszno-oriasplakaton-arulta-szuzesseget.htmlAranya Pathumthong thai tévésztár Bangkok egyik forgalmas pontján hirdette magát egy hatalmas reklámplakáton. NewsOrigoMilliókat kapott a rendőrség, hogy folytassák a nyomozást Madeleine McCann után! http://www.life.hu/news/20160404-milliokat-kapott-a-rendorseg-hogy-folytassak-a-nyomozast-madeleine-mccann-utan.htmlA szülők soha nem fogják feladni, hogy megtalálják a 2007-ben eltűnt gyermeküket. A Scotlnad Yard pénzforrásait azonban kimerítette már a vizsgálat, de Theresa May politikus további pénzösszeget ajánlott a folytatásra. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.