Kisfiúkat molesztált az amerikai politikus

Forrás: AFP/Getty Images/Scott Olson -
Dennis Hastert molesztálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dennis Hastert volt képviselőházi elnök a hírek szerint szexuálisan zaklatott több kiskorút, emellett számtalan ügyben félrevezette a hatóságokat.

A politikust tavaly májusban fogták perbe, eredetileg azért, mert megsértette a banktörvényeket, és zsarolásról szóló hamis állításokkal félrevezette a Szövetségi Nyomozó Irodát, és az FBI-t. Most kiderült, hogy Hastert 2010-ben több részletben is átutalt három és félmillió dollárt, hogy megvásárolja egyik egykori áldozata hallgatását.

Forrás: AFP/Getty Images/Scott Olson

Hastert kiskorú fiúgyermekeket zaklatott szexuálisan, ám befolyásos politikusként mindig inkább neki hittek, mint az áldozatoknak. Az ügyészségi tájékoztatóból kiderült, hogy a képviselő akkor is változatlanul zaklatott gyermekeket és fiatal férfiakat, amikor már politikusként tevékenykedett. Az ügyészségi jelentés szerint a férfi simogatta, fogdosta a gyermekeket, egyiküket orális szexre kényszerítette, két diákját pedig megerőszakolta. Az ügyben április 27-én hirdetnek ítéletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.