Vége a jó világnak! Megint vehetjük elő az esernyőket

eső időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jobb, ha ma még kiélvezzük a szikrázó napsütést, mert ahogy közeledünk a hétvége felé, úgy romlik fokozatosan az idő!

Még szerdán az ország nagy részében szikrázó napsütés lesz, főként délelőtt. Délutántól már több felhő is sodródik hazánk déli térsége felé, ott elszórtan záporra, zivatarra is lehet számítani. Csütörtökön már a hidegfront határozza meg az időjárást. Az erősen felhős égből többfelé fordul elő záporeső. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, néhol viharos. A szeles, csapadékos idő hatására gyengül a nappali felmelegedés: 13-21 fok közötti értékeket mérhetünk.

Forrás: MTI/Varga György

A pénteki napsütés mellett megjelennek a fátyolfelhők az égen, de szerencsére ezekből csapadékra nem kell számítanunk. Újra melegszik a levegő, délután már ismét 17-23 fokos hőmérsékletek lehetnek. Szombaton még délelőtt gyengén felhős, napos időre van kilátás. Délután aztán egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, melyből zápor, zivatar szórványosan fordul elő. Marad a 20 fok körüli csúcsérték. Vasárnapra az erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet és naposra fordul az idő. Egy-egy zápor még kialakulhat - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.