"Párduc, oroszlán, gorilla" - Átadták a Nyíregyházi Állatpark Dél-Amerika állatvilágát bemutató látványosságát

Forrás: MTI/Balázs Attila -
látványosság Nyíregyházi Állatpark állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen kulturális vonzerőnek és értéknek nevezte a sóstógyógyfürdői állatparkot, amely - szavai szerint - nagyban hozzá tud járulni az emberek életminőségének javításához - írja az MTI. 

Ez a fejlesztés nemcsak az ide látogató turistáknak, hanem az itt élőknek is szól. "Európa legjobb állatkertje magyar és Nyíregyházán található" jelentette ki. Tavaly az 500 ezer látogató alatti kategóriában első helyezett lett a nyírségi látványosság.

Forrás: MTI/Balázs Attila

A Sóstó-projekt részeként, csaknem 400 millió forintos állami forrásból felépített épületben és a hozzá tartozó függőhidakról többek között jaguárokat, pumákat, pápaszemes medvéket, kapucnis majmokat, tapírokat és vikunyákat, alpakát, lámákat, nandukat, feketenyakú hattyúkat, ormányos medvéket és nagy marákat tekinthet meg a közönség, a létesítményben kialakított inka templomban pedig az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A fák koronaszintjén kanyargó, hat kifutót összekötő függőhidakba több száz méter hálót, több ezer méter kötelet és acélhuzalt építettek be, a látogatók ezeken lépkedve nézhetik az alattuk élő állatokat. Az épület közelében kapott helyett a nagy kondorkeselyűröpde is.

Veszélybe került Katalin és Vilmos Indiábanhttp://www.life.hu/news/20160416-veszelybe-kerult-katalin-es-vilmos-indiaban.htmlKatalin és Vilmos herceg jelenleg Indiában tartózkodik, ahol 7-es erősségű földrengést mértek. A pár egy folyó mellett szállt meg, ahol a hotel vezetősége azt az utasítást adta a vendégeknek, hogy mindenki maradjon a szobájában. News--Napi 22 órát tölt fűzőben Samantha Malone, hogy vékony dereka legyenhttp://www.life.hu/news/20160415-samantha-malone-napi-22-orat-tolt-fuzoben-hogy-vekony-dereka-legyen.htmlA 28 éves nő mindenre képes azért, hogy olyan alakja legyen, amilyet megálmodott magának. Szinte le sem veszi magáról a fűzőt! NewsThinkstockA nagyon magas kort megért emberek többsége nem fél a haláltólhttp://www.life.hu/news/20160416-a-nagyon-magas-kort-megert-emberek-tobbsege-nem-fel-a-halaltol.htmlEgy brit tanulmány szerint annak ellenére, hogy az utóbbi időben egyre többen érik meg a kilencvenedik vagy még magasabb életévüket, ezeket az idős embereket senki nem kérdezi meg arról, milyen érzéseik vannak így életük vége felé, mit gondolnak a halálról, illetve, hogyan szeretnék majd tölteni életük utolsó heteit, hónapjait.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.