Figyelj, merre közlekedsz ma! Forgalomkorlátozások Budapesten

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
futóverseny Vivicitta forgalom Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendezvények miatt szombaton és vasárnap is forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten több forgalmas útszakaszon, rakpartokon és hidakon is. Az útlezárások miatt a tömegközlekedésben is menetrendi változások lesznek.

A holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapja alkalmából tartandó rendezvények miatt vasárnap délelőtt a 24-es, a 28-as, a 28A és a 37A jelzésű villamos rövidített útvonalon jár. Az Orczy tér és a Keleti pályaudvar, illetve az Orczy tér és a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) között nem közlekednek a villamosok, a szerelvények helyett 24-es és 28-as jelzéssel pótlóbusz szállítja az utasokat.
A hétvégén tartják Budapesten a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futást és vasárnap délután rendezik meg az Élet menetét. A rendezvények miatt több útszakaszt is lezárnak és mindkét nap hosszabb-rövidebb időre megállási tilalmak lépnek életbe.

A 2015-ös Vivicitta Fotó: Szabó Gábor - Origo

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint a korlátozások az I., az V., a VI., a VII., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik, köztük több hidat, forgalmas útszakaszt, teret is. A Budapesti Közlekedési Központ a honlapján azt írta: szombaton a forgalomkorlátozások csak a Margitszigetet - és ezáltal a 26-os busz közlekedését - érintik. Vasárnap azonban rövidebb-hosszabb időre lezárják az Árpád hidat, a Margit hidat, a Lánchidat, a Szabadság hidat, a budai és a pesti alsó rakpartot is. Azt ajánlják, hogy a belvárosba tartó utasok válasszák a kötöttpályás járatokat, elsősorban a metrót, a 4-es vagy a 6-os villamost.
A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

783 milliót nyertek ma a lottón - Ezek a nyerőszámokhttp://www.life.hu/news/20160416-783-milliot-nyertek-ma-a-lotton.htmlAz ötös lottón valakinek sikerült eltalálni a megfelelő számokat. News--12 méteres szakadékba esett egy férfi Budaörsönhttp://www.life.hu/news/20160416-12-meteres-szakadekba-esett-egy-ferfi-budaorson.htmlEgy 12 méter mély szakadékba csúszott egy középkorú férfi Budaörsön, a Máriavölgy utca közelében szombat délután - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.NewsCsaknem harminc helyszínre riasztották a tűzoltókat a fővárosban az erős szél miatthttp://www.life.hu/news/20160416-csaknem-harminc-helyszinre-riasztottak-a-tuzoltokat-a-fovarosban-az-eros-szel-miatt.htmlCsaknem harminc fővárosi helyszínre riasztották a tűzoltókat szombat délután az erős szél miatt - olvasható a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.News--"Párduc, oroszlán, gorilla" - Átadták a Nyíregyházi Állatpark Dél-Amerika állatvilágát bemutató látványosságáthttp://www.life.hu/news/20160416-atadtak-a-nyiregyhazi-allatpark-del-amerika-allatvilagat-bemutato-latvanyossagat.htmlBalog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen kulturális vonzerőnek és értéknek nevezte a sóstógyógyfürdői állatparkot, amely - szavai szerint - nagyban hozzá tud járulni az emberek életminőségének javításához - írja az MTI. News--Halálra gázoltak egy idős asszonyt Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160416-halalra-gazoltak-egy-idos-asszonyt-budapesten.htmlA főváros XIV. kerületében lévő Hungária körúton ütötték el a nőt.NewsSiker, pénz, csillogás: így él egy 17 éves milliárdoshttp://www.life.hu/news/20160415-17-eves-de-minden-egyes-nap-masik-autoval-furikazik.htmlA 17 éves Jack Watkins keményen megdolgozott a 7 darabos luxusautó kollekciójáért, a magánrepülőért, és azért, hogy minden egyes bevásárló körútján 6 milliót költhessen. Vagy nem: Watkins ugyanis csak jó családba született. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.