Nagy bajban van Kanye West - Beperelték a rajongói

Forrás: Origo -
Kanye West album bíróság rapper
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rapper rajongója, Justin Baker-Rhett más zenevásárlókat is képviselve gyűjtőpert indított Kanye West ellen a San Francisco-i körzeti bíróságon, mert szerinte a rapper becsapta a rajongóit azzal, hogy azt állította, legújabb albuma csak az ő érdekeltségébe tartozó Tidal zenei streamingszolgáltatón lesz elérhető.

A kereset szerint Kanye West azzal hitegette rajongóit, hogy The Life of Pablo című albuma kizárólag a havi 10 dolláros előfizetői díjat követelő Tidalen lesz elérhető, ezzel szemben az album időközben

ingyenesen is letölthetővé vált az Apple Music és a Spotify zenei szolgáltatón.

Kanye West Forrás: Origo

"Mivel februárban milliók fizettek elő a Tidal szolgáltatására West új albuma és az ígért exkluzivitás miatt, hatalmas tőkeinjekcióhoz és rengeteg felhasználói információhoz juttatták a zenei szolgáltatót" – olvasható a keresetben, amely azt kéri a bíróságtól,

kötelezze a szolgáltatót mindazon előfizetők adatainak törlésére, akikre West albuma kapcsán tett szert.

A kereset szerint a Tidal hitelkártyával, zenei preferenciákkal kapcsolatos és egyéb személyes információk sokaságához jutott hozzá.

Forrás: AFP

Az új előzetők és személyes adataik piaci értéke elérheti a 84 millió dollárt – véli a felperes, aki úgy tudja, hogy The Life of Pablo kétmillió új előfizetőt hozott a túlélésért küzdő zenei szolgáltatónak. A vállalat szerint az albumot több mint 250 millió alkalommal streamingelték kibocsátásának első 10 napjában.
A kereset idézi a rapper azon Twitter-bejegyzését, amelyben az énekes fogadkozik, hogy

albuma soha nem lesz elérhető az Apple zeneszolgáltatóján,

valamint nem kerül kereskedelmi forgalomba, és csak a Tidalen lesz hozzáférhető. Egyébként Kanye West egyike azon előadóknak, akik résztulajdonnal rendelkeznek a streamingszolgáltatóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.