Magyar Úszó Szövetség Gyárfás Tamás Orendi Mihály leváltás bizalmi szavazás elnök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Úszó Szövetség vasárnap tartja évi rendes közgyűlését, amelyen Orendi Mihály szerint bizalmi szavazást kellene kérnie Gyárfás Tamás elnöknek.

A MÚSZ ellenőrző testületének nemrégiben - egyéb elfoglaltságai miatt, de még a Kiss László-ügy kirobbanása előtt - lemondott elnöke, Orendi Mihály elmondta: helyesnek tartaná, ha a sportág nehézségei miatt Gyárfás Tamás bizalmi szavazást kérne a tagságtól.

Forrás: MTI/Földi Imre

Gyárfás Tamás tavaly öt évre kapott ismét bizalmat a tagságtól, 122-1-es szavazati aránnyal választottak meg újra elnöknek.

Kiss László szövetségi kapitány április 7-én mondott le, miután kiderült, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember jelezte, hogy az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtette a szükséges lépéseket. Az ügy miatt a Demokratikus Koalíció lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.