Veszélyes állatbetegség pusztít Európában

agy betegség állat rénszarvas Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nagyon fertőző és veszélyes állatbetegség ütötte fel a fejét Európában, a kór az agyat támadja meg.

Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a fertőzés átterjedhet emberekre, a szarvasfélék (Cervidae) viszont valószínűleg veszélyben vannak. Nem biztató az sem, hogy a kór nagyon könnyen továbbadható, a prionok jelen vannak az állatok nyálában, vizeletében és ürülékében - írja az Origo.

Forrás: AFP

A CWD elsősorban szarvasokat, vapitiket (Cervus canadensis) és jávorszarvasokat (Alces alces) betegít meg, és eddig kizárólag Észak-Amerikában és Dél-Koreában fordult elő, most azonban Európában is felütötte fejét a kór.

Bar Refaeli egy szál fürdőruhában mutatta meg gömbölyödő pocakjáthttp://www.life.hu/news/20160421-leondardo-dicaprio-exe-bar-refaeli-megmutatta-gombolyodo-pocakjat-terhesen-is-szep.htmlA várandós Bar Refaeli saját elmondása szerint sem a legelőnyösebb fotóval rukkolt elő az Instagram-oldalán, de szerintünk neki még ez is jól áll. News--Már három gyermek halt meg a sorozatgyártott szekrény miatthttp://www.life.hu/news/20160420-osszesen-harom-gyermek-halalat-okozta-mar-az-ikea-malm-sorozatanak-egyik-szekrenye.htmlÚjabb biztonsági figyelmeztetésre kényszerült a svéd bútorgyártó cég. Már három kisgyermek halálát okozta az egyik termékük. NewsThinkstockElkészült a kis György herceg első bélyegképehttp://www.life.hu/news/20160420-gyorgy-herceg-elso-belyegkepe-elkeszult-rajta-szerepel-erzsebet-kiralyno-vilmos-herceg-karoly-herceg.htmlA kis trónörökös egy kis emelvényen egyensúlyozik édesapja, Vilmos herceg, illetve dédnagymamája, Erzsébet királynő és nagypapája, Károly herceg oldalán. NewsOrigoGyász! Szorcsik H. Viki barátja is meghalt a horvátországi horrorbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20160420-szorcsik-h-viki-legjobb-baratja-tragikus-autobalesetben-hunyt-el-horvatorszagban.htmlVigasztalhatatlan Szorcsik H. Viki, akinek legjobb barátja egy szörnyű balesetben vesztette életét Horvátországban. A fiatal férfinak esélye sem volt, hogy túlélje a tragédiát. NewsOrigoErzsébet királynőnek köszönhetően nem tört ki botrány Diana halála utánhttp://www.life.hu/news/20160419-ii-erzsebet-viselkedese-mentette-meg-a-kiralyi-csaladot-a-kozvelemeny-itelkezesetol-es-a-botranytol.htmlA volt miniszterelnök, Tony Blair elárulta, nagyon aggódott, hogy a közvélemény elítéli a családot, amiért ridegen reagáltak Diana halálhírére. Erzsébet királynő viszont kézben tartotta a helyzetet. News--Így ünneplik a gazdik házi kedvencük születésnapját - Tündéri fotók! http://www.life.hu/news/20160419-allatok-szuletesnapja-aranyos-fotok-haziallatokrol-es-allatkertbol-cukisagfaktor.htmlA képek alapján nem csak az emberek tartják meg szívesen minden évben a születésnapjukat, hanem az állatok is. Az egyik internetes oldal tündéri felvételeket talált ilyen eseményekről. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.