Elképesztő brutalitás! Kamrába zárva éheztették a szülők tízéves kislányukat

Forrás: Thinkstock -
kamra éheztetés szülő erőszak bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Börtön várhat arra a kislétai házaspárra, akik fűtetlen kamrába zárták és éheztették tízéves lányukat. 

Személyi szabadság korlátozásával, sanyargatással és kiskorúak veszélyeztetésével vádolta meg pénteken a nyírbátori ügyészség azt a kislétai házaspárt, akik több mint félévig tarthatták fogságban lányukat – írja az Origo.

Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock

A családi terror 2014 óta tartott, amikor az öt gyereket nevelő házaspár kivette az iskolából az akkor 10 éves gyereket, mert ételt lopott – feltehetően már akkor éhezett. Októbertől pedig a gyereket szülei egy fűtetlen, bútorozatlan kamrában tartották fogva, ahol világítás sem volt, és ahol a lány egy csupasz matracon feküdt. A fogság alatt szintén koplalnia kellett, vizet a szomszédoktól kért és kapott a kamra aprócska ablakán át. A szomszédok megelégelték a helyzetet, és értesítették a rendőrséget. A kislány csupán 25 kiló volt, amikor 2015-ben kiszabadították.

A nyírbátori ügyészség vádiratában börtönbüntetést kér a szülőkre, és javasolja, hogy a bíróság függessze fel a vádlottak felügyeleti jogait is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.