Viharos széllel, esővel, faggyal indul a jövő hét

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn is folytatódik a borús, esős idő. Kedden pár órára kisüthet a nap, de hajnalban még fagy is lehet. Pénteken újabb nedves levegő érkezik az ország fölé.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A dunántúli tájakon csak néhol, keleten még szórványosan várható eső, záporeső - írja a Köpönyeg.hu. Az északnyugati szél továbbra is sokfelé lesz erős, időnként viharos. Reggel 5, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás lesz.

Forrás: Thinkstock

Kedd reggel fokozatosan csökken a felhőzet és napközben változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel. Reggel hideg lesz,

néhol még 2 méteres magasságban is fagyhat.

Délutánra 15 fok köré melegszik a levegő. Délnyugatira fordul és mérséklődik a légmozgás. Szerdán ismét megnövekszik a felhőzet és többfelé alakul ki eső, záporeső.

A hajnali órákban az Alpokalján havas eső is lehet.

Az északnyugati szél ismét megerősödik. Nyugaton mindössze 5 és 10, keleten 11 és 17 fok között várható a hőmérséklet. Csütörtökön eleinte csökken, majd délután ismét megnövekszik a felhőzet. A köztes időszakban napsütésre is számíthatunk. Csak elszórtan lesz csapadék, a hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Pénteken újabb nedves levegő érkezik, többfelé ered el újra az eső. 12 fok körül alakul a maximum.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.