Meghalt Papa Wemba, a rumba-rock királya: 66 éves volt!

Forrás: AFP/Pierre Verdy -
halál rumba Papa Wemba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rosszul lett a színpadon és nem sokkal utána meghalt Papa Wemba legendás kongói zenész, a rumba-rock királya, az afrikai kontinens egyik legnépszerűbb muzsikusa.

A 66 éves énekes afropopsztár három dalt adott elő gazdag repertoárjából szombaton késő este az elefántcsontparti Abidjanban, a Femua zenei fesztiválon, mielőtt összeesett a színpadon. A kórházba már nem jutott el élve, 20 perccel a rosszullét után meghalt.

A rumba-rock királya volt Forrás: AFP/Pierre Verdy

Váratlan halálát hazája és egész Afrika veszteségének nevezte Baudouin Banza Mukalay kongói kulturális miniszter.

A világzene nagy alakja Shungu Wembadio Pene Kikumba néven született 1949. június 14-én. Az énekes az 1980-as években került Európába 1977-ben alapított, Viva La Musica nevű zenekarával és kezdett nemzetközi karriert. Többek közt Peter Gabriellel, a Genesis frontemberével működött együtt. Zenészi pályafutása csaknem öt évtizedet ölel fel, legnagyobb slágerei közé tartozik a Maria Valencia és a Yolele.

Megjött a rossz idő: Viharos, hideg áprilisi hét jönhttp://www.life.hu/news/20160424-megjott-a-rossz-ido-vasarnapra-ilyen-ido-varhato-a-het-tobbi-napjan.htmlVége a jó időnek, ahogy ígérték, vasárnapra megjött az eső. És hogy mi vár ránk a jövő héten? Íme a Köpönyeg.hu elemzése a várható időjárásról.News--Végső búcsút vettek Prince-től: A rajongók csak távolról búcsúzhattakhttp://www.life.hu/news/20160424-prince-tol-az-elhunyt-enekes-zenesztol-vegso-bucsut-vettek-a-zenesztarsak-szerettek.htmlA héten elhunyt Prince-t elhamvasztották, majd családtagjai, barátai, zenésztársai szombaton egy zárt körű gyászszertartáson búcsúztak el tőle otthonában, Minneapolis egyik peremkerületében - jelentette be a zenész szóvivője. NewsNem volt ötös a lottón: Íme a nyerőszámok!http://www.life.hu/news/20160423-ime-az-otos-lotto-nyeroszamai-a-16-heten-az-otoslotton-a-kovetkezo-nyeroszamokat-huztak-ki.htmlA 16.héten sem volt ötös az ötöslottón.NewsOrigoHosszú Katinka után Egerszegi Krisztina is nemet mondott a MOB-nakhttp://www.life.hu/news/20160423-hosszu-katinka-utan-egerszegi-krisztina-is-nemet-mondott-a-mob-nak.htmlEgerszegi Krisztinát is megkeresték a MOB és a Túró Rudit gyártó cég közös akciójának ügyében, de Hosszú Katinka és Puskás Ferenc örökösei után a XX. század legjobb magyar sportolónőjének választott úszóklasszis is nemet mondott. NewsAFPEgyütt tűnt el két 14 éves lány Keszthelyen: A rendőrség segítséget kér!http://www.life.hu/news/20160423-ket-14-eves-lanyt-is-keres-a-rendorseg-keszthelyen-tuntek-el.htmlKét 14 éves lányt is keres a rendőrség. Szerda hajnalban, illetve csütörtök délután látták őket utoljára. NewsOrigo"A temetés nem a vége valaminek, hanem a kezdete" - Eltemették Kertész Imréthttp://www.life.hu/news/20160423-kertesz-imret-a-nobel-dijas-irot-87-eleteveben-erte-a-halal-eltemettek.html"A nyomasztó, kilátástalannak tűnő évtizedekben Kertész Imre volt a legszabadabb ember, akit ismertem” - mondta Spiró György író pénteken Budapesten, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, a Nobel-díjas író temetésén, ahol meglehetősen kevesen gyűltek össze. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.