Megjött a rossz idő: Viharos, hideg áprilisi hét jön

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás április
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vége a jó időnek, ahogy ígérték, vasárnapra megjött az eső. És hogy mi vár ránk a jövő héten? Íme a Köpönyeg.hu elemzése a várható időjárásról.

Vasárnap

Markáns hidegfront vonul át hazánk térségén. Hatására erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A délelőtti órákig sokfelé, déltől inkább már csak a Dunától keletre várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél egyre többfelé viharossá fokozódik. Erős hidegbetörés valószínű, a csúcshőmérséklet mindössze 10 és 15 fok között alakul, napközben szinte semmit sem emelkedik a hőmérséklet.

Az autósoknak az erős oldalszél és a vizes útszakaszok miatt kell óvatosan közlekedniük.

Forrás: Thinkstock

Hétfő

Marad a borongós időjárás, de már csak elszórtan fordul elő eső, záporeső. Az északnyugati szél kissé mérséklődik, de még mindig sokfelé lesz erős. Reggel 5, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

Reggel csökken, délután aztán ismét megnövekszik a felhőzet. Délutántól egyre többfelé lehet zápor, néhol zivatar. Hideg lesz a reggel: +2 fok köré süllyed a hőmérséklet, azaz a talaj mentén többfelé fagyhat. Délutánra 14 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

Szerda

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre. A hőmérséklet a tartósan csapadékos tájakon délután is 10 fok alatt marad.

Csütörtök

Változóan felhős időre van kilátás, inkább csak délutántól alakulhat ki zápor. Ismét hideg, néhol fagyos lehet a reggel. Délután 15 fok körüli értékeket mutatnak majd a hőmérők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.