Végső búcsút vettek Prince-től: A rajongók csak távolról búcsúzhattak

halál Prince zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A héten elhunyt Prince-t elhamvasztották, majd családtagjai, barátai, zenésztársai szombaton egy zárt körű gyászszertartáson búcsúztak el tőle otthonában, Minneapolis egyik peremkerületében - jelentette be a zenész szóvivője.

Prince végső nyughelyét nem hozzák nyilvánosságra. Lesz egy nyilvános, zenés szertartás is, amelyen rajongói, tisztelői is leróhatják kegyeletüket, ennek részleteit még nem határozták meg - tette hozzá Anna Maecham közleményében.

A rajongók csak távolról búcsúzhattak Forrás: AFP//Mark Ralston

Az épületegyüttes előtt, amelyben Prince otthona és stúdiója van, több száz rajongó gyűlt össze. Hozzájuk Larry Graham, Prince volt basszusgitárosa szólt, majd ő és a gyászszertartás más résztvevői néhány ajándékdobozt adtak át a közel állóknak. A dobozokban egy póló volt, a művészre emlékeztető felirattal és egy zenei CD.

A hétszeres Grammy-díjas Prince helyi idő szerint csütörtök reggel hunyt el. Az 57 éves énekesre egy liftben találtak rá öntudatlan állapotban a Minneapolis külvárosában, Chanhassenben lévő Paisley Park stúdiójában, amelyben a lakása is található. A kiérkező mentőknek nem sikerült újraéleszteniük a sztárt.

Még tart a nyomozás, de úgy tűnik, Prince nem lett öngyilkoshttp://www.life.hu/news/20160423-nem-ongyilkossag-volt-prince-halala-de-meg-tart-a-nyomozas.htmlPrince testén nem találtak semmilyen sebet vagy sérülést, és nincs olyan jel, ami öngyilkosságra utalna - jelentette ki az illetékes megyei rendőrfőnök péntek délutáni sajtóértekezletén. NewsÍgy kért segítséget Prince holttestének megtalálójahttp://www.life.hu/news/20160422-kiszivargott-egy-telefonbeszelgetes-amin-prince-holttestenek-megtalaloja-kert-segitseget.htmlNyilvánosságra került az a beszélgetés, ami csütörtök reggel zajlott le a Prince holttestének megtalálója és a 911-es segélyhívó központ között. News--Drogtúladagolás okozhatta Prince haláláthttp://www.life.hu/news/20160422-lehet-hogy-drogtuladagolas-okozta-prince-halalat.htmlAz 57 éves Prince holttestét otthonában találták meg csütörtök reggel, és most újabb információk láttak napvilágot a halálával kapcsolatban. A legfrissebb információk szerint ugyanis drogtúladagolásban halhatott meg. News--Nem tudni, mi okozta Prince hirtelen haláláthttp://www.life.hu/news/20160422-prince-enekes-zenesz-elhunyt-halala-oka-ismeretlen.htmlA hatóságok egyelőre vizsgálják, miért halt meg Prince. Az idegenkezűséget sem zárják ki, de akár súlyos betegség is lehetett a háttérben. News--Meghalt Princehttp://www.life.hu/news/20160421-meghalt-prince.html57 évesen elhunyt a legendás világsztár. News--Íme a felvétel, amit Prince évek óta rejtegetetthttp://www.life.hu/news/20151208-prince-meghallgathatova-tett-egy-radiohead-szamot-het-eve-huzodo-vita-ert-vege.htmlHét éve húzódó fékezett habzású vita ért véget azzal, hogy valaki végre feltöltötte a Youtube-ra, ahogy a Prince a 2008-as Coachellán eljátssza a Radiohead Creepjét. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.