Magyar Úszó Szövetség Hargitay András Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán nyilvánosságra hozták a londoni Európa-bajnokságra utazók névsorát, és természetesen Hosszú Katinka is szerepel a listán. Az úszó nemrég elárulta, hogy mely számokban indul a kontinensviadalon.

Hosszú Katinka üzent a menedzsmentjén keresztül, kiderült, hogy a jelenleg Amerikában edzőtáborozó úszó megvédheti Berlinben megszerzett Eb-aranyát 200 és 400 vegyesen, valamint 100 háton, de

indul 200 háton, 100 pillangón és 100 gyorson is.

Forrás: Facebook/Katinka Hosszú

"Katinka arról is tájékoztatott bennünket, ha igény van rá, rajthoz áll a 4x200-as gyorsváltó tagjaként is. Katinka bejelentése nem változtat az elképzeléseimen. A győri ob utolsó előtti napján összeült az edzői bizottság, s vita nélkül állítottuk össze a csapatot, így aztán a trénerek természetesen tudják, kik is utaznak Londonba" – árulta el Hargitay András szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak.

A Kiss Lászlót váltó szövetségi kapitány egyébként nemrég úgy nyilatkozott, hogy hagyná, hogy az úszónő a saját útját járja, és szeretné, ha végre mindenki az úszásra koncentrálna ebben a sportágban.

Hosszú Katinka korábban összetépte azt a 12 millió forintos támogatási szerződést, amelyet a szövetségtől kapott, mondván, nem tudja elfogadni, hogy a vb-promóciót szabják meg a támogatás feltételéül. Később pedig egy külföldi versenyre nem akarták megadni neki az engedélyt, mert későn kérte azt, a kapitányt azonban nem tájékoztatta szándékáról. Mint kiderült, Kiss tudott erről, s meg is kapta az engedélyt. Később az ob-ról távolmaradása miatt támadták: felrótták neki, hogy veszélyezteti a női váltók olimpiai kvótaszerzését, ezt azonban még az Európa-bajnokságon elérhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.