Elhunyt a haláltábort túlélő író, Martin Gray

Forrás: www.bbc.com -
halál Martin Gray író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőre virradó éjszaka belgiumi otthonában elhunyt Martin Gray lengyel származású, francia-amerikai író. A szomorú hírt Jean-Marie Cheffert, Ciney város polgármestere közölte.

A polgármester tájékoztatása szerint az íróra két nappal 94. születésnapja előtt találtak rá Ciney-i otthonának medencéjében. Az orvosszakértő és a hatóságok idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak.

Forrás: www.bbc.com

A varsói gettó túlélőjeként ismert író már az 1971-ben megjelent első könyvével ismertté vált, amelyet Max Gallo francia íróval közösen készített. Az önéletrajzi ihletésű Szeretteim nevében című művében részletesen számol be a varsói gettóban szerzett élményeiről, a treblinkai haláltáborból való megmeneküléséről és arról, hogyan csatlakozott a szovjet hadsereghez 1944-ben.

Martin Gray 1982-ben Forrás: AFP/Eric Gaillard

Martin Gray Mieczysław Grajewski néven Varsóban született 1922. április 27-én. 1946-ban az Egyesült Államokba emigrált, ahol könyvkereskedő lett, majd 1960-ban Dél-Franciaországba, onnan 2001-ben Belgiumba költözött. Azoknak, akiket szerettem című, regényes elemeket is ötvöző életrajzi könyvéből - amelyben egy erdőtűzben elvesztett első feleségének és gyermekeinek állít emléket - 1985-ben film is készült.

Ismét demonstrálnak a taxisok az Uber ellenhttp://www.life.hu/news/20160426-folytatodik-a-taxisok-demonstracioja-az-uber-ellen-minden-kedden-amig-nincs-eredmeny-dugo-a.htmlReggel 8 órától újból tüntetnek a taxisok, ami miatt útlezárásokra lehet számítani a belvárosban. A főszervező szerint addig folytatják, amíg nincs eredmény. News--Részeg afgán fiúk erőszakolhattak meg egy 21 éves lányt Bécsbenhttp://www.life.hu/news/20160425-reszeg-migransok-eroszakolhattak-meg-egy-21-eves-lanyt-becsben.htmlA gyanú szerint három afgán származású férfi megsebesített és megerőszakolt egy fiatal nőt Bécsben.NewsThinkstock29 évesen meghalt a világhírű amerikaifutball-játékos, Ron Bracehttp://www.life.hu/news/20160425-ron-brace-meghalt-29-eves-volt-a-sztarjatekos-halalnak-oka-egyelore-ismeretlen.htmlA sportoló a Massachusetts állambeli Springfield városában hunyt el, méghozzá a saját otthonában. A halálának oka eddig ismeretlen. News--Földrengés volt Zalában, többen is érezték http://www.life.hu/news/20160425-foldrenges-volt-hetfo-reggel-zala-megyeben-tobben-is-ereztek.htmlKisebb földrengés volt hétfő reggel Zala megyében, a Nagykanizsához közeli Sand térségében, de károk nem keletkeztek. NewsThinkstockGusztustalan! Fekáliával szennyeződött jég a gyorsétterembenhttp://www.life.hu/news/20160425-fekaliaval-szennyezodott-jeget-talaltak-a-gyorsetteremben.htmlÁtfogó élelmiszer-higiéniai vizsgálat során derült ki, hogy az étteremlánc egyik üzletében fekáliával szennyezett jég kerül az üdítőkbe. News--Mindenki ilyet akar! Hiánycikk lett György herceg fürdőköpenyehttp://www.life.hu/news/20160425-hianycikk-lett-gyorgy-herceg-furdokopenye-amelyben-barack-obamaval-talalkozott.htmlAz internet sztárja a hétvégén kétségkívül a kis György herceg volt, aki monogramos köntösben és házi papucsban találkozott Barack Obamával. A vírusként terjedő fotónak azonban nem csak a brit királyi család rajongói örülhettek, hanem a cég is, amelynek fürdőköpenyét a kis herceg viselte. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.