Bíróság elé állhatnak a budapesti bordélyház üzemeltetői

Kína vádemelési javaslat vádemelés Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádemelés vár azokra a kínai állampolgárokra, akik a gyanú szerint Kínából toboroztak örömlányokat, majd egy pesti lapban reklámozták a szolgáltatást.

Kétéves vizsgálat után a napokban lezárták a nyomozást a Budapesten leleplezett kínai bordélyházak és fenntartóik ügyében. A rendőrség még 2014 májusában csapott le a kerítőkre: öt helyszínen tartottak házkutatást, két bordélyházban pedig prostituáltakat és kuncsaftokat is találtak a rajtaütés során. Végül bilincsben vitték el a bordélyokat üzemeltető

öt kínai állampolgárt, három férfit és két nőt is.

A rajtaütésről egy felvétel is készült:

A vizsgálat során kiderült, hogy a társaság Kínából hozatott fiatal nőket, szolgáltatásaikat pedig

egy budapesti, mandarin nyelvű lapban hirdették, masszázs címen.

A bordélyházakban a nyomozók közel 10 millió forintnyi értékű készpénzt, és három éles lőfegyvert is lefoglaltak a hozzájuk tartozó lőszerekkel együtt, de ezen kívül találtak még

némi kábítószergyanús anyagot is.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az őrizetbe vett öt személy ellen emberkereskedelem, prostitúció elősegítése és kerítés gyanúja miatt indult nyomozás, amely április 27-én vádemelési javaslattal zárult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.