Csaknem 50 milliót lopott főnökétől az Afgán lány tolvaja

Steve McCurry Afgán lány kiállítás lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beismerő vallomást tett Bree DeStephano, akit azzal vádoltak, hogy 200 ezer dollár értékben lopott fotókat a világ egyik legnevesebb fotóriporterétől, Steve McCurrytől. Az eltűnt képek nagy része még mindig nem került elő.

"A nőt még tavaly júniusban tartóztatták le, de csak most ismerte el a bűncselekményt. DeStephano úgy férkőzhetett a képek közelébe, hogy a fotós stúdiójában dolgozott alkalmazottként. Legalább 28 értékes fotót lopott el és adott tovább, amiből 22 még mindig nem találtak meg a nyomozók" - írja az Artnet News.

Steve McCurry Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az ellopott fotók között volt McCurry leghíresebb portréja, az Afgán lány egyik nyomata is, amely a National Geographic címlapjáról indult világhódító útjára 1985-ben. Az eltűnt képek összértéke meghaladja a 200 ezer dollárt, vagyis csaknem 55 millió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.