általános iskola Óbuda tanuló gyerekek ételmérgezés Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírek szerint 258 gyerek betegedett meg egy óbudai általános iskolában.

Tömeges ételmérgezés gyanúja miatt vizsgálódik a hatóság az óbudai Béres Józsefről elnevezett iskolában - írja a Bors. A lap szerint a szülők jelentették az ügyet, az illetékesek pedig azonnal megtették az ilyenkor előírt járványügyi intézkedéseket.

A kép illusztráció. Forrás: Thinkstock

Mint kiderült, az iskola élelmezését megoldó cég a fentebb megnevezett intézményen kívül még 14 tálalókonyhába szállít ételt, ezekből a vizsgálat megkezdésekor még nem érkezett jelentés beteg gyerekekről, rosszullétekről azonban igen.

Az élelmiszer-biztonsági felügyelők az összes érintett tálalókonyhát ellenőrzik, a laboratóriumi vizsgálatok még tartanak. A cég nem kommentálta a történteket, Puskás Péter óbudai alpolgármester pedig azt mondta, megvárja a vizsgálatok végét, utána teszi meg a kellő lépéseket.

Update:

Az illetékes cég, a Gyermekmenza Kft. üzletfejlesztési igazgatója, Páger Zsolt a nemrég kiadott hivatalos közleményben azt mondta: a szülőtől jött bejelentés után azonnal tájékoztatták az illetékes szakhatóságot, a Budapest Főváros Kormányhivatala II. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztály, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal pedig megkezdte a kivizsgálást.

- olvasható a közleményben. amelyben hozzátették: a belső vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a munkatársak eleget tesznek az egészségügyi követelményeknek,

a laborvizsgálatok megfelelő eredménnyel zárultak, közétkeztetési szolgáltatásuk pedig zavartalanul és biztonságosan zajlik.

Charlie Sheen javára döntött a bíróság exével szembenhttp://www.life.hu/news/20160429-charlie-sheen-szinesz-ideiglenes-tavoltartasi-vegzese-brett-rossi-ellen-megszunt.htmlA bíróság megszüntette Brett Rossi pornósztár ideiglenes távoltartási végzését a világhírű színész ellen. News--Megvan Afrika szépe: ghánai lány nyerte a Miss Africa szépségversenythttp://www.life.hu/news/20160502-rebecca-asamoah-ghanai-lany-lett-miss-africa-az-elso-kontinentalis-szepsegversenyen.htmlA dentálhigiénikusként dolgozó 24 éves Rebecca Asamoah nyerte a Johannesburgban először megrendezett Miss Afrika kontinentális szépségversenyt. News--Készülj! Vasárnap megbénul közlekedés Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160430-a-kozlekedes-megbenul-budapesten-forgalomkorlatozasra-kell-szamitani-vasarnap-majus-1-jen.htmlA május 1-jei Nagy Futam autós és légi parádé miatt útlezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani több budai és pesti ponton is. NewsMTI/Beliczay LászlóMeghalt a britek kedvenc színésze, Barry Howardhttp://www.life.hu/news/20160429-barry-howard-brit-szinesz-meghalt.htmlA tévésztár 78 éves korában hunyt el vérrákban. News--Először szólalt meg Bobbi Kristina Brown halála óta az elhunyt lány szerelme, Nick Gordonhttp://www.life.hu/news/20160427-bobbi-kristina-brown-halala-utan-eloszor-szolalt-meg-nick-gordon.htmlSúlyos drogfüggőség, depresszió és vetélések - többek között ezekről beszélt Whitney Houston tavaly elhunyt lányának párja. News--Kis híján meghalt a túlélőművész, Bear Gryllshttp://www.life.hu/news/20160428-bear-grylls-tulelomuvesz-majdnem-meghalt-sikloernyozes-kozben.htmlA britek kedvenc kalandora egy nemrég adott interjújában mesélt arról a siklóernyőzés közben történt balesetéről, amely majdnem tragédiával végződött. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.