Nyílt levelet írtak a pécsi ápolónők

Forrás: Dreamstime -
nyílt levél kórház Pécsi Tudományegyetem megdöbbentő ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pécsi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán dolgozó ápolónők megrázó nyílt levelet írtak a közösségi oldalukra. Szerintük sokan el sem tudják képzelni, hogy miken kell keresztülmenniük mindennap. 

A levelet a főnővér vetette papírra, aki szerint ők áldozatos munkát végeznek, ám ezért nagyon kevés pénzt kapnak kézhez. Bár a helyzetük kétségbeejtő, ők mégis szeretnének kitartani a munkájuk mellett. A bejegyzés már több ezer megosztásnál jár - írja a Népszava.

Forrás: Dreamstime

A levelet változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Uraim! Ott fent!

Önök nem tudják, hogy milyen az otthonában három napja (esetleg istállóban, trágyadombon) eszméletlenül fekvő beteg testnyílásaiból kimosni, kitisztítani a férgeket, kukacokat.
Önök nem tudják, hogy milyen a tetvektől hemzsegő hajat levágni, rendbe rakni.
Önök nem tudják, hogy milyen a magatehetetlenül, a saját testváladékaiban fekvő betegeket ápolni.
Önök nem tudják, hogy milyen nap mint nap emberek szenvedését, haláltusáját végignézni, velük együtt várni a megváltó halált.
Önök nem tudják, hogy milyen nap mint nap osztozni a hozzátartozó gyászában, velük könnyezni.
Önök nem tudják, hogy milyen köszönöm helyett mellbe rúgást, k.... anyádat kapni.
Önök nem tudják, hogy milyen úgy várni minden hónapban a fizetést, hogy tudom, miután minden szükségeset kifizetek belőle, marad 50 000 forintom a megélhetésre.
Önök nem tudják, hogy milyen az ágy mellett zokogva, tehetetlenül nézni az agyhalott, fiatal anya hasában az életéért küzdő gyermeket, amíg a legalább Őt megmentő team megérkezik.
Önök nem tudják, hogy milyen, amikor az álmok örökre csak álmok maradnak, amikor a vágyak örökre csak vágyak maradnak.
Ez nem düh, mérhetetlen csalódottság, kiábrándultság, elkeseredettség, megalázottság, fáradtság.

Tisztelt Uraim! Önök nem tudják!
Akarják tudni egyáltalán? ???????

Üdvözlettel:
egy Ápoló, a kevés közül – András Szilasi, Szőke Vera, Bea Schmidt, Judit Bitter, Deák Erika, Melinda Csepregi, Anna Anikó Medgyesi, Bianka Molnár, Beatrix Borbély, Soós Andrea, Both Marianna, Kelemen Bernadett, Magdolna Németh, Soltész cuci, Hengl-Varga Anett, Zita Nieszné Gyányi, Aschermanné M. Krisztina és Timea Horváth társaságában.
Egykori és jelenlegi kollégái így búcsúznak a TV2 elhunyt riporterétőlhttp://www.life.hu/news/20160503-wels-peter-matyast-a-tv2-riporteret-bucsuztattak-egykori-es-jelenlegi-kollegai-a-kozossegi-oldalakon.htmlTragikus hirtelenséggel hunyt el Wels Péter Mátyás, a Tények egyik riportere. 1999 óta dolgozott a csatornánál, egykori és jelenlegi munkatársai is megható sorokkal búcsúztak tőle. NewsOrigoAz újítások mellett hibák is voltak a Tények műsorábanhttp://www.life.hu/news/20160503-tele-volt-hibakkal-az-elore-beharangozott-uj-tenyek.htmlHétfő este új műsorvezetőkkel és megújult díszlettel indult a Tények, de a remek startolás sajnos elmaradt, mert az újdonságok mellett állítólag hibákat is tartalmazott a TV2 híradója. NewsOrigoArany János és Csáth Géza is helyet kapott az emelt szintű feladatok közötthttp://www.life.hu/news/20160502-arany-janos-es-csath-geza-is-helyet-kapott-az-emelt-szintu-feladatok-kozott.htmlArany János egy tanulmánya, magyar szerzők művei külföldi fordításainak sikeressége, egy Csáth Géza-novella és egy határon túlra szóló levél megírása szerepelt az idei magyar érettségi emelt szintű tételei között. NewsThinkstockTömeges ételmérgezés egy budapesti iskolábanhttp://www.life.hu/news/20160502-tomeges-etelmergezes-tortent-egy-obudai-altalanos-iskolaban.htmlA hírek szerint 258 gyerek betegedett meg egy óbudai általános iskolában. NewsOrigoGyerekeket erőszakolt a csepeli tornatanárhttp://www.life.hu/news/20160502-diakokat-eroszakolt-a-csepeli-tornatanar.htmlBorzalmakról számoltak be a híradóban. Egy csepeli tornatanár rendszeresen erőszakolta és verte a gyerekeket egy gyermekotthonban. News--Holnap indul az érettségi időszak! Hétfőn kezdődik a magyar írásbelihttp://www.life.hu/news/20160501-holnap-indul-az-erettsegi-idoszak-hetfon-kezdodik-a-magyar-irasbeli.htmlHétfőn a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődik az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról - írja az MTI.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.