Megvannak az idei matekérettségi megoldásai

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
matekérettségi megoldás vizsga feladat érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szakértő szerint az idei első feladatsor könnyebb, a második rész pedig közepesen nehéz volt az idei vizsgán. Már megtekinthetőek a feladatok nem hivatalos megoldásai. 

Az Eduline-nak nyilatkozó szakértő szerint van olyan feladat is, ami apró eltérést mutat csak a tavalyihoz képest, tehát akik gondosan gyakoroltak, azoknak ez nem jelenthetett kihívást. Bár a diákok többsége elég optimista volt, a hírek szerint sokan elkeseredtek az eredmények láttán.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Íme, a nem hivatalos megoldások

A mai matekérettségi első részének megoldásait itt, a második rész megoldásait itt találjátok.
Egykori és jelenlegi kollégái így búcsúznak a TV2 elhunyt riporterétőlhttp://www.life.hu/news/20160503-wels-peter-matyast-a-tv2-riporteret-bucsuztattak-egykori-es-jelenlegi-kollegai-a-kozossegi-oldalakon.htmlTragikus hirtelenséggel hunyt el Wels Péter Mátyás, a Tények egyik riportere. 1999 óta dolgozott a csatornánál, egykori és jelenlegi munkatársai is megható sorokkal búcsúztak tőle. NewsOrigoMagyartanár az érettségiről: Tárgyi tudás szinte nem kellett a megoldáshozhttp://www.life.hu/news/20160502-magyartanar-nyilatkozott-az-erettsegirol-nem-kellett-targyi-tudas-korrekt-konnyen-megoldhato.htmlMa kezdődött el a gimnazista diákok megmérettetése a magyar érettségivel. Egy magyartanár szerint a szövegértési feladat nem volt túl nehéz, csak a többszörösen összetett kérdésekre kellett odafigyelni. News--Nagyon sokat javult Kulka János állapotahttp://www.life.hu/news/20160502-teljesen-tiszta-kulka-janos-tudata-1.htmlRemek hírek érkeztek Kulka Jánosról: egyik ismerőse szerint folyamatosan javul a színész állapota, és a hírek szerint már önállóan eszik és teljesen tiszta a tudata. News--Arany János és Csáth Géza is helyet kapott az emelt szintű feladatok közötthttp://www.life.hu/news/20160502-arany-janos-es-csath-geza-is-helyet-kapott-az-emelt-szintu-feladatok-kozott.htmlArany János egy tanulmánya, magyar szerzők művei külföldi fordításainak sikeressége, egy Csáth Géza-novella és egy határon túlra szóló levél megírása szerepelt az idei magyar érettségi emelt szintű tételei között. NewsThinkstockA szakértő szerint az idei matekérettségi könnyebb volt a tavalyinálhttp://www.life.hu/news/20160503-kozepszintu-matekerettseg-a-szakerto-szerint-nem-volt-nehez-valoszinusegszamitas.htmlEgy szakértő szerint az idei első feladatsor könnyebb, a második rész pedig közepesen nehéz volt az idei matekérettségin, melyen akadtak nem egyértelmű feladatok is. News--Vonat alá ugrott a gimnazista a szerenádozás után http://www.life.hu/news/20160503-vonat-ala-ugrott-szerenadozas-utan-a-tokaji-gimnazista-a-18-eves-o-janos.htmlSenki nem tudja, hogy mi állhatott a 18 éves focista fiú öngyilkossága mögött, aki a ballagást követő szerenádozás után vonat elé vetette magát. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.