Hivatalos! Itt találod a tegnapi magyarérettségi megoldásait

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
megoldás magyar feladat érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tegnapi nappal hivatalosan is megkezdődtek az írásbeli érettségik a középiskolákban. Az Oktatási Hivatal oldalán már elérhető a hétfői magyarérettségi megoldókulcsa is. 

A vizsgát közel 77.428 diák izgulta végig. A diákoknak az első részben A papiruszok világából című Moravcsik Gyula által írt könyv egy részletét kell értelmezniük. A második, szövegalkotási részben pedig három feladat közül választhattak: az érvelésnél Csoóri Sándor Nomád naplójából kaptak egy szövegrészletet, a művek értelmezésénél Tamási Áron Szerencsés Gyurka című novellája várt rájuk, az összehasonlító elemzésnél pedig Vörösmarty Mihály Liszt Ferenchez és Illyés Gyula Bartók című alkotását hasonlíthatták össze egymással.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kikerült a magyarérettségi hivatalos javítókulcsa

A középszintű vizsga megoldásaiért kattints ide, az emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldásait pedig itt találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.