Anyjára van utalva a röpképtelen sasfióka

állat fióka videó madár rétisas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhullott apaállatot május 2-án délután találták meg egy lakossági bejelentés alapján. Mivel a sas mérgezések országosan eléggé "gyakoriak", ezért az előírt protokoll szerint értesítették a rendőrséget. 

A szituáció, a madár testtartása, és az elmúlt évek rossz tapasztalatai alapján sajnos nem lehet kizárni a mérgezés gyanúját. A szakemberek a laborvizsgálat eredményét várják és nagyon köszönik az internetes kommentelők hasznos megfigyeléseit, kiemeléseit a történésekről.

Élő webkamera, ahol folyamatosan figyelhető a sasfészek.

Képünk illusztráció Forrás: Origo

Elvileg a 4-5 hetes fiókát már fel tudja nevelni egyedül a tojó. Sajnos az esős-hideg időjárás nem kedvez a helyzetnek, mert a fióka még nem teljesen tollas, ezért meghűlhet. Két szülő esetében az egyik feladata ilyenkor az lenne, hogy melegítse, árnyékolja a fiókát.

Valószínűleg a következő két hét lesz a legrizikósabb, utána már akár egész napra is otthagyhatja majd a tojó a kitollasodott fiókát.

A természetvédelmi őrök eredetileg a napokban szerették volna meggyűrűzni a fiókát és megigazítani a webkamerát, de a történtek miatt lemondtak erről.

Mesés ételekkel varázsolja el követőit egy világutazó lány http://www.life.hu/news/20160504-utazas-kozben-keszit-fotokat-egy-fiatal-lany-fagylalt-es-edesseg-a-kinalatban-foto.htmlMelissa Hie jelenleg 300 ezer követővel rendelkezik az Instagram-oldalán. Hogy miért ilyen magas ez a szám? A blogger sokat utazik, erről pedig be is számol a követőinek. NewsOrigoItt vannak az idei matematikaérettségi hivatalos megoldásai http://www.life.hu/news/20160504-mar-megtekinthetok-a-matekerettsegi-hivatalos-megoldasai-feladatok.htmlBár a diákok többsége elég optimista volt, a hírek szerint sokan elkeseredtek az eredmények láttán. News--Történelem érettségivel folytatódik a megmérettetéshttp://www.life.hu/news/20160504-erettsegi-harmadik-napjan-tortenelembol-vizsgaznak-a-diakok.htmlElérkezett az érettségik harmadik napja, amikor is történelemből kell megcsillogtatni tudásukat a diákoknak országszerte. A középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart. News--Nyílt levelet írtak a pécsi ápolónőkhttp://www.life.hu/news/20160503-a-pecsi-tudomanyegyetem-klinikajan-dolgozo-apolonok-nyilt-levele-megdobbento.htmlA Pécsi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán dolgozó ápolónők megrázó nyílt levelet írtak a közösségi oldalukra. Szerintük sokan el sem tudják képzelni, hogy miken kell keresztülmenniük mindennap. NewsOrigoVonat alá ugrott a gimnazista a szerenádozás után http://www.life.hu/news/20160503-vonat-ala-ugrott-szerenadozas-utan-a-tokaji-gimnazista-a-18-eves-o-janos.htmlSenki nem tudja, hogy mi állhatott a 18 éves focista fiú öngyilkossága mögött, aki a ballagást követő szerenádozás után vonat elé vetette magát. NewsOrigoTragédia! Súlyos balesetben meghalt Farkas Linda tűzartistahttp://www.life.hu/news/20160502-sulyos-balesetben-meghalt-farkas-linda-tuzartista.htmlA szombathelyi Farkas Linda Facebook-oldalán közölték, hogy a Magma Tűzszínház néven előadó artista elhunyt, miután két hónapig küzdöttek az életéért. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.