Félmeztelenül pózolt az osztályképen a svéd lány, hatalmas botrány lett

Forrás: Facebook/Hanna Bolander -
fotózás osztálykép szereplés félmeztelen visszhang diáklány fényképezés botrány Svédország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hanna Bolander szerint a lányoknak ugyanannyi joguk van eldönteni, hogy mutatkoznak-e félmeztelenül vagy sem, mint a fiúknak.

Hatalmas médiavisszhangot kapott az az osztálykép, amelyen az idén érettségiző Hanna Bolander félmeztelenül pózol az iskolai évkönyv számára készült osztályképen.

Forrás: Facebook/Hanna Bolander

A 19 éves lány a blogján írt arról, hogy már a bolondosra tervezett fotózás előtt felmerült az ötlet a fiúk részéről, hogy leveszik a pólójukat, így jött az ötlet, hogy poénból az egyik lány is megtehetné ugyanezt. Hanna bevállalta, és örült, hogy megtette, és végig tisztában volt a következményekkel, amelyeket az iskola vezetősége a kép albumba kerülése előtt ismertetett vele.

Véleménye szerint minden nőnek joga van eldöntenie, hogy mennyit mutat meg a testéből, és számára érthetetlen, miért vált ki felháborodást egy meztelen női mell, miközben a férfiak egyetlen rossz szó nélkül mutatkozhatnak így, még akkor is, ha némelyikük melle nagyobb, mint Hannáé a rájuk szaladt pluszkilók miatt.

A nők nem tárgyak, a nők emberek. És ha elérjük, hogy a női testet ugyanolyan természetesnek tekintsük, mint a férfit, egy lépéssel közelebb kerülünk az egyenlőséghez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.