Hivatalosan is tananyag lesz a futball

Forrás: Thinkstock -
tananyag iskola diák tanterv foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az általános- és középiskolák tantervébe is bekerülhet a labdarúgás oktatása - derül ki a kerettantervekről szóló rendelet módosításának a Kormany.hu-ra felkerült tervezetéből.

Heti két órában labdarúgást is lehet majd tanulni a magyar iskolákban, legalábbis ha életbe lép az erről szóló rendelet.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A tervezet szerint a gyerekek választhatnak a kosárlabda és a szivacskézilabda közül is, de csak alsó tagozatban. Ha ez így lesz, akkor a mindennapos testnevelés heti két órája

kiváltható lesz az iskolai labdarúgás kerettanterv ismeretanyagával.

A foci iskolai tananyaggá tétele egy tavaly novemberi tervezetben jelent meg először. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már akkor jelezte, hogy nem kötelező, hanem választható tananyagról van szó - számolt be az Origo.

Az Agymenők szőkeségénél csak a fizetése csinosabbhttp://www.life.hu/news/20160504-gazdag-es-szep-is-az-agymenok-szokesege.htmlKaley Cuoco-t az Agymenők című sorozatnak köszönhetjük, ő játssza ugyanis a szomszédlányt, Pennyt, rádásul ezért busás kis fizetést is kap. Emellett pedig remekül néz ki - hát van igazság? NewsOrigoPánik tört ki a csepeli strandonhttp://www.life.hu/news/20160504-panik-tort-ki-a-csepeli-strandon.htmlMentők, tűzoltók, és a rendőrök is kivonultak a csepeli strandhoz szerda délután, mert a gyanú szerint szivárgott a klórgáz, ám ez alaptalannak bizonyult. News--Nagyon sokat javult Kulka János állapotahttp://www.life.hu/news/20160502-teljesen-tiszta-kulka-janos-tudata-1.htmlRemek hírek érkeztek Kulka Jánosról: egyik ismerőse szerint folyamatosan javul a színész állapota, és a hírek szerint már önállóan eszik és teljesen tiszta a tudata. News--Meghalt Szabó Tibor, a TV2 egykori riporterehttp://www.life.hu/news/20160429-meghalt-a-riporter-aki-a-juhasz-peter-ugy-miatt-felmondott-a-tv2-nel.htmlSzabó Tibor hétfőn kezdett dolgozni új munkahelyén, az ATV-nél, ám munka közben rosszul lett. Életét már nem lehetett megmenteni. NewsThinkstockArany János és Csáth Géza is helyet kapott az emelt szintű feladatok közötthttp://www.life.hu/news/20160502-arany-janos-es-csath-geza-is-helyet-kapott-az-emelt-szintu-feladatok-kozott.htmlArany János egy tanulmánya, magyar szerzők művei külföldi fordításainak sikeressége, egy Csáth Géza-novella és egy határon túlra szóló levél megírása szerepelt az idei magyar érettségi emelt szintű tételei között. NewsThinkstockBíróság elé állhatnak a budapesti bordélyház üzemeltetőihttp://www.life.hu/news/20160428-vademeles-var-a-kinai-selyemfiukra-akik-a-vad-szerint-budapesti-bordelyhazakat-uzemeltettek.htmlVádemelés vár azokra a kínai állampolgárokra, akik a gyanú szerint Kínából toboroztak örömlányokat, majd egy pesti lapban reklámozták a szolgáltatást. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.