Itt vannak az idei történelemérettségi hivatalos megoldásai

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
vizsga feladat történelem érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírek szerint nem volt könnyű dolguk azoknak a diákoknak, akik idén érettségiztek történelemből. Az írásbelin ugyanis a cigányság helyzete mellett az iszlám is helyet kapott a feladatok között. 

A 12 kérdéses feladatsorban többek közt az emberek szociális helyzetét vizsgáló feladatok is helyet kaptak, sőt a diákoknak foglalkozniuk kellett egyebek mellett az athéni demokráciával, és az iszlám vallással is. Az Oktatási Hivatal közzétette a középszintű történelemérettségi feladatok hivatalos megoldókulcsait, amelyeket itt érhettek el. Az emelt szintű vizsga megoldásait pedig itt találjátok.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Édesanyja talált rá Wels Péter Mátyás holttestére: azt hitte, csak alszikhttp://www.life.hu/news/20160505-edesanyja-talalt-ra-wels-peter-matyas-a-tv2-riportere-holttestere.htmlA 47 éves korában meghalt Wels Péter Mátyás, a Tények alapító riportere. A televíziós holttestére édesanyja talált rá. NewsOrigoPánik tört ki a csepeli strandonhttp://www.life.hu/news/20160504-panik-tort-ki-a-csepeli-strandon.htmlMentők, tűzoltók, és a rendőrök is kivonultak a csepeli strandhoz szerda délután, mert a gyanú szerint szivárgott a klórgáz, ám ez alaptalannak bizonyult. News--Ismét taxisok demonstrálnak Budapesten az Uber ellenhttp://www.life.hu/news/20160503-taxisok-demonstralnak-budapesten-az-uber-ellen.htmlA közösségi személyszállítás betiltásáért kezdtek ismét demonstrációba kedd délután taxisok Budapest belvárosában. Terveik szerint több útvonalat lezárnak a fővárosban - írja az MTI. News--Nagyon sokat javult Kulka János állapotahttp://www.life.hu/news/20160502-teljesen-tiszta-kulka-janos-tudata-1.htmlRemek hírek érkeztek Kulka Jánosról: egyik ismerőse szerint folyamatosan javul a színész állapota, és a hírek szerint már önállóan eszik és teljesen tiszta a tudata. News--Az újítások mellett hibák is voltak a Tények műsorábanhttp://www.life.hu/news/20160503-tele-volt-hibakkal-az-elore-beharangozott-uj-tenyek.htmlHétfő este új műsorvezetőkkel és megújult díszlettel indult a Tények, de a remek startolás sajnos elmaradt, mert az újdonságok mellett állítólag hibákat is tartalmazott a TV2 híradója. NewsOrigoNapvilágra kerültek az első információk a középszintű matekérettségirőlhttp://www.life.hu/news/20160503-grafok-es-valoszinusegszamitas-a-kozepszintu-matekerettsegin.htmlMegjelentek az első információk arról, milyen feladatokkal kellett megküzdeniük a végzősöknek a középszintű matekérettségin. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.