Kiss László bizonyítani akar: kikérette az 55 évvel ezelőtti ügy iratait

koncepciós per Kiss László nemi erőszak erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bánáti János ügyvéd Kiss László megbízásából kérte ki a levéltárból az 1961-ben történt ügy iratait. 

Kiss László szeretné bebizonyítani, hogy ő és két társa koncepciós per áldozatai voltak. Valószínűleg ezért kérette ki az 55 évvel ezelőtt történt eset iratai a levéltárból. Az egykor csoportos nemi erőszakért elítélt volt szövetségi kaptiány korábban úgy nyilatkozott: „semmi nem úgy történt, ahogy az ítéletben szerepel”.

Forrás: MTI/Földi Imre

Bánáti János, a megbízott ügyvéd Népszabadság kérdésére elmondta, hogy hétvégén kapta kézhez az iratokat. Hozzátette, még tanulmányoznia kell az itt-ott igen nehezen olvasható korabeli dokumentumokat, hogy tanácsot adhasson a megbízójának. Addig nem kíván találgatásokba bocsátkozni arról, hogy „mit lehet tenni” ebben az ügyben ennyi évvel a jogerős ítélet kihirdetése után. A Kiss Lászlóékat kihallgató egykori nyomozó szerint azonban nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a rendőrök nem alkalmaztak semmilyen pressziót a kihallgatás során, sőt, kifejezetten lelkiismeretesen jártak el, hiába állította már akkor is a védelem, hogy befolyásolták a tanúkat.

Takáts Zsuzsanna, a halottnak hitt áldozat megrázó részleteket mesélt:


Életben van Kiss Lászlóék egykori áldozata, akiről a botrány kirobbanása után Gyárfás Tamás azt mondta, hogy már nem él. Az RTL Klubnak adott interjúban a 73 éves Takáts Zsuzsanna cáfolt más értesülést is: kiderült, hogy ő maga nem volt sportoló, édesapja sem volt befolyásos ember, ráadásul miután feljelentést tettek, megpróbálták eltussolni az ügyet, a nevelőapját meg is verték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.