Aczél Endre: „Bevallom, megbuktam”

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
bukás Kiss László Facebook vélemény áldozathibáztatás Aczél Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aczél Endre magára vonta mindenki figyelmét, amikor kiállt Kiss László mellett – az áldozatot hibáztatva. Közösségi oldalán keresztül adott hangot véleményének, ami miatt elvesztette a munkáját, de úgy véli, joga volt tévedni.

Sokakat felháborított, hogy mennyien kiálltak Kiss Lászlóék mellett, a csoportos nemi erőszakon átesett áldozatot hibáztatva. Köztük volt Aczél Endre is, aki akkor úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem is történt erőszak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Miután megszólalt az áldozat, Takáts Zsuzsanna, akiről korábban azt mondták, hogy nem él, Aczél Endre még akkor is úgy vélte, hogy a nő egyszerűen nem mond igazat. Azóta Aczél eltűnt a Facebookról, így valaki más tolmácsolta meglátásait.

„Sikerült engem néhány nap és aztán néhány óra leforgása alatt tönkretenni.

KIRÚGOTT a Népszabadság, a 168 óra, és megszüntette műsoraim (egyébként honoráriummentes) ismétlését a Klubrádió. Ez egy lónak is sok lett volna, nem hogy egy embernek. 20 éven át heti két vezércikket írtam a Népszabadságba. 20 éven át heti egy nagyobb külpolitikai elemzést a 168 órába” – írták ki a közösségi oldalra Aczél nevében.

„Bevallom, megbuktam a kétkedő filosz szerepében

(Kiss-ügy), de talán a Facebookos véleményszabadság megengedi, hogy ha úgy gondolom, tiszteletteljes ellenvéleményt nyilvánítsak – akár egy bírósági ítélettel szemben. (...)

Azt hiszem, jogom volt tévedni,

végtére is egy közösségi portál nem a Népszabadság első oldala” – idézi a Bors a posztot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.