Kanada történelmének legnagyobb tűzvésze tombol

Forrás: MTI/Kanadai fegyveres erők -
tűzvész Kanada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A Fort McMurray-i otthonok nagyjából ötöde égett le a nyugat-kanadai várost egy hete elérő erdőtűzben - tudósított a BBC. David Yurdiga képviselő elmondta, hogy akár még évekig is eltarthat, mire az Alberta tartománybeli település élete visszatér a normális kerékvágásba. 

A kanadai olajmezők közelében fekvő városból és környékéről múlt héten több mint 100 ezren menekültek el az evakuációs rendelet kihirdetését követően, az otthonok ötöde elpusztult. A Kanada történetének legköltségesebb természeti katasztrófájának számító tűzvész miatt leállt a kanadai olajtermelés negyede. A tisztségviselő arról is beszzélt, a térség túl veszélyes ahhoz, hogy a lakosság hazamehessen. Egyelőre nem tudni, hogy ez mikortól lesz biztonságos.

Forrás: MTI/Kanadai fegyveres erők

Szakértők szerint azonban még hetekig eltarthat a lángok megfékezése, és csak egy kiadós esőzés tudna teljesen véget vetni a tűz terjedésének. Az egy hete pusztító kanadai erdőtűznek nincs sem halálos áldozata, sem pedig sérültje, ám két ember meghalt közlekedési balesetben a tömeges evakuáció során.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.