Az anya már a természetes császármetszés mellett is dönthet

baba császármetszés szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A természetes császármetszés esetében a kicsi részben önállóan bújik ki a méhből, és mindezt az anya is végignézheti, mivel nem teszik fel azt a függönyt, ami eltakarja a műtétet.

Senki sem vonja kétségbe, hogy ideális esetben a természetes szülésnél nincs jobb, azonban a baba és mama védelme miatt, sokszor nem marad más választás csakis a császármetszés. Ám úgy tűnik, hogy

ennek a beavatkozásnak akad egy másik formája is.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Egy londoni kórházban azt próbálják elérni, hogy a császármetszést minél természetesebb élménnyé tegyék a mamák és a babák számára is.

De mit is jelent a természetes császármetszés?

Először is fontos tudni, hogy nem azt jelenti, hogy gyógyszeres beavatkozás nélkül zajlik, hanem azt, hogy a baba részben önállóan bújik ki a méhből, és nem teszik fel azt a függönyt, ami az anya elől eltakarja a műtétet, amelynek az is fontos része, hogy utána

rögtön az anya mellkasára helyezik a kicsit.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Charlotte Philby önként vesz részt az egyelőre kísérleti stádiumban levő kutatásban, és egy Mirrornak adott interjúban beszámolt az eddigi tapasztalatairól.

"A másik két gyerekem percekig üvöltött, miután világra jöttek, de a harmadik gyerekemet azonnal a mellkasomra fektették, magzatmázasan. A korábbi műtétekkel ellentétben sokkal inkább úgy éreztem, hogy ura vagyok a helyzetnek. A baba azonnal megnyugodott, és hamar megtanult szopni. A világ legboldogabb, legnyugisabb kisbabája. Lehet, hogy a személyisége alapból ilyen, de néha azt ondolom, hogy a műtét nyugodt körülményei, és a korai kontaktus tették ilyenné. Hüvelyi szülés esetén is pont ugyanígy történt volna minden"

Kína nagy dobása, a sanghaji Disneyland tényleg betalálthttp://www.life.hu/news/20160512-kinaban-epult-a-vilag-legnagyobb-disney-kastelya-ami-hamarosan-megnyitja-kapuit.htmlMár tényleg nem sokat kell aludni a várva várt pillanatig, amikor is megnyílnak a sanhaji Disneyland kapui. A próbaüzem már napok óta tart, és egy videó is napvilágot látott, amely a vidámpark egyik fő látványosságáról készült. News--Barátait bérelte fel a férfi, hogy verjék meg a 13 éves, terhes barátnőjéthttp://www.life.hu/news/20160512-a-ferfi-a-baratait-kerte-meg-hogy-verjek-meg-a-varandos-baratnojet.htmlA kaliforniai fiú nem bírta elvilselni, hogy barátnője terhes, ezért két barátját kérte meg, hogy addig verjék a lányt, amíg elvetél. News--Kínában cenzúrázzák az erotikus banánevésthttp://www.life.hu/news/20160510-kinaban-cenzurazzak-az-erotikus-bananevest.htmlA kínai internetes cenzúrájának most az élő közvetítések esnek áldozatul, mivel a kormány új szabályokat vezetett be. Az oldalaknak tiltaniuk kell azokat, akik erotikusan esznek banánt, vagy harisnyát, miniszoknyát viselnek a kamera előtt. NewsThinkstockA taxis tüntetés miatt megbénul Budapest közlekedésehttp://www.life.hu/news/20160509-a-taxis-tuntetes-miatt-megbenul-budapest-kozlekedese-elmondjuk-mire-kell-figyelni.htmlIsmét az Uber ellen tüntetnek a taxisok, de ezúttal teljesen ellehetetlenítik Budapest közlekedését. Kedden lezárják a Ferihegyi gyorsforgalmi utat, így leginkább a délután, munkából hazafelé tartók (és a repülni vágyók!) számíthatnak dugóra. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoA BBC riportere élő adásban akadályozta meg a katasztrófáthttp://www.life.hu/news/20160509-a-bbc-riportere-elo-adasban-akadalyozta-meg-hogy-a-riportalanya-bepisiljen.htmlMajdnem egy szörnyű katasztrófa áldozata lett a BBC egyik élő műsora, mivel a riportalany, egy hatéves gyermek már közel volt ahhoz, hogy a beszélgetés közepette becsurrantson. News--Több mint 800 azonosítatlan holttest, vagy testrész van Magyarországonhttp://www.life.hu/news/20160506-tobb-mint-800-ismeretlen-holttest-es-testresz-szerepel-az-orszagos-rendor-fokapitanysag.htmlValamivel több, mint 800 ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel az Országos Rendőr-főkapitányság körözési nyilvántartási rendszerében. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.