Időjárás: Ma bizony ránk fog szakadni az ég

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A heves zivatarok miatt csütörtökre 14 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Van, ahol ahol 50 milliméternyi eső is lezúdulhat egyszerre.

Csütörtökön délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és reggel még csak a Dunántúl nyugati részein, délelőttől egyre többfelé várható kiadós eső, zápor - írja a koponyeg.hu. Néhol akár 50 miliméternyi eső is lezúdulhat hirtelen, ezért az Országos Meteorológiai szolgálat 14 megyére adott ki első fokú figyelmeztetést.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A Tiszántúlt késő estétől érheti el a heves csapadéktevékenység. Nyugaton 17 és 20, máshol 21 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén is marad az esős, borús idő

Péntek délelőtt kevés napsütésre is számíthatunk, majd déltől a magasra törő gomolyfelhőkből többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. A délnyugati szél nyugaton viharossá fokozódik. 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, többfelé valószínű ismétlődő eső, zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik.

A hőmérséklet16-17 fok köré csökken.

Pünkösd vasárnap estig maradhat a szeles, borongós időjárás; de már kevesebb helyen fordul elő csapadék. A hőmérskélet azonban több helyen még a 15 fokot sem éri majd el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.