Auschwitzi koncentrációs tábor ékszer bögre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy duplafenekű bögre került elő az auschwitzi koncentrációs táborból, amelyben nemrég aranygyűrűt és egy nyakláncot találtak múzeumi kurátorok.

Az auschwitzi koncentrációs táborból előkerült zománcozott bögre több, mint 70 éven keresztül őrizte titkát: egy női aranygyűrűt és egy kis darab vászonba tekert nyakláncot rejett. Az ékszereket az Auschwitz-Birkenau Állami Múzeum kurátorai találták meg az intézmény gyűjteményének karbantartási munkálatai közben – írta a Daily Mail.

Forrás: AFP/Bartosz Siedlik

Az intézmény kurátora, Hanna Kubik elmondta, hogy a hamis alj időközben levált a bögréről, így fedezték fel az ékszereket, amelyekről megállapították, hogy

Lengyelországban készültek 1921 és 1931 között.

A múzeumban az ékszereket gondosan dokumentálják és megőrzik, de arra nincs nagy esély, hogy megtalálják a tulajdonosaikat, mivel “a tárgyakon semmilyen nyomot nem hagytak, amely segítene az azonosításukban”.

Így rázták a világsztárok a vörös szőnyegen - Kristen Stewart is beszállt!http://www.life.hu/news/20160518-igy-raztak-a-vilagsztarok-a-voros-szonyegen-kristen-stewart-is-beszallt.htmlAndrea Arnold új filmjének, az American Honey-nak főcímzenéjére vonultak végig a vörös szőnyegen a szereplők, ráadásul még Kristen Stewart és Shia LeBeouf is táncra perdült. NewsOrigoKét utasszállító is vészhelyzetbe került Franciaország feletthttp://www.life.hu/news/20160517-ket-utasszallito-is-veszhelyzetbe-kerult-franciaorszag-felett.htmlKét utas is rosszul lett, ám az igazán meglepő, hogy egy időben, de két különböző repülőn. A Ryanair és a Germanwings gépe is Bordeaux-ban landolt. NewsThinkstockA Ranieri-hasonmás villanyszerelő kihasználta adottságait: két hét alatt 26 nőt vitt ágybahttp://www.life.hu/news/20160518-a-ranieri-hasonmas-villanyszerelo-kihasznalta-adottsagait-es-26-not-vitt-agyba.htmlEgy skót villanyszerelő nagyon hasonlít a Leicester City sikeres menedzserére, Claudio Ranierire, és ezt ki is használja. Az olasz klub bajnoki sikere óta - azaz 2 hét alatt - már 26 nőt csábított el. NewsAFPKis híján megfulladt a pályán a 13 éves focista http://www.life.hu/news/20160517-majdnem-meghalt-a-palyan-a-13-eves-focista.htmlAz edző és a bíró lélekjelenléte, továbbá a sárga lap mentette meg a gyömrői focista életét. A 13 éves fiú egy ütközés miatt összecsuklott és elvesztette az eszméletét. Mint kiderült, lenyelte a nyelvét. NewsOrigoVan, aki szerint az Instagram új logója egy mellbimbóra hasonlíthttp://www.life.hu/news/20160512-az-egesz-net-haborog-az-instagram-uj-logoja-miatt.htmlTegnap este érkezett meg az Intsagram legújabb verziója, ám sokaknál kiverte a biztosítékot az új design... News--Törőcsik Mari nem vár: meglátogatja Kulka Jánosthttp://www.life.hu/news/20160511-torocsik-mari-nem-var-ugy-erzi-itt-az-ideje-hogy-meglatogassa-kulka-janost.htmlA 80 éves Törőcsik Mari nem bírja tovább, állítólag úgy döntött, meglátogatja Kulka Jánost a kórházban. A színésznő arról is értesült, hogy lehet, hogy már a héten kiengedik Kulkát, ezért ha úgy adódik, akkor az otthonában keresi fel. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.