Váratlan tragédia! Színházi szerepeket akart, és nyaralást tervezett az elhunyt magyar művész

Forrás: MTI/Kallos Bea -
halál tragédia Rajhona Ádám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, életének 73. évében elhunyt Rajhona Ádám színművész. Lapinformációk szerint váratlanul vitte el a tüdőbetegség.

Bár régóta gyengélkedett, senki sem számított arra, hogy végzetesre fordul Rajhona Ádám állapota. Ő maga is az életre, a nyári vakációra készült - írja a Bors.

Forrás: MTI/Kallos Bea

Bár régóta beteg volt, senki sem számított arra, hogy örökre lehunyja a szemét. A 72 éves művész sem készült még elmenni, színházi szerepeket akart, nyaralást tervezett. Kollégáit megdöbbentette halálhíre. Harkányi Endre évek óta jó barátja volt a színésznek, nemcsak az öltözőjük volt közös a Vígben, hanem örömük és bánatuk is.

"Ádám remek ember és kolléga volt, bármikor fordulhattam hozzá a bajaimmal. Egyetlen hibája volt, hogy a cigarettáról nem tudott lemondani még ak­kor sem, amikor már nagyon gyenge volt a tüdeje. Ennek ellenére, amikor a kórházban kicsit javítottak az állapotán, bejött, játszott. Emlékszem, mindig villamossal járt, szerényen élt, nem élte a színészek fellengzős életét" - mesélte Harkányi, aki így emlékszik barátja munkájára: sosem színészkedett, nem játszott, ő egyszerűen ott volt a színpadon.

Kútvölgyi Er­zsébet talán a legközelebbi ba­rátja volt Rajhona Ádámnak, mégsem tudtak találkozni már rég. "Nagyon jó barátom volt, szóhoz sem jutok. De nem csak a barátom volt, az öcsém, a bátyám, az apám, az anyám, a nővérem és a húgom. Tiszteltem és szerettem a munkáját is" - mondta elérzékenyülve a színésznő.

Lukács Sándor épp egy próba szünetében vette fel a telefont. Megdöbbent.

"Ádám nagyon régóta rossz állapotban volt, ha jól tudom, tüdőtágulásban szenvedett. Le vagyok sújtva" - mondta.

Rajhona Ádám halálát állítólag az úgynevezett COPD (ez az obstruktív tüdőbetegség nemzetközi rövidítése) okozta. Ez a kór legtöbbször visszafordíthatatlan hörgőszűkülettel jár.

Igaz, mély barátságot ápolt Rajhona Ádámmal Kern András, könnyeit nyelve beszélt róla.

Kern András Fotó: Pozsonyi Janka

"Játszottunk együtt Az élet mint olyan című darabban, ami épp a halállal, az elmúlással foglalkozik. A Gondolj rám! című filmemben pedig ő játszotta az apósomat. Illetve nem is játszott. Ő sosem játszott. Hiteles volt, igaz, közel a valósághoz, nem volt benne semmi mesterkéltség. Nagyon őszinte volt a színpadon, szinte észrevétlenül, eszköztelenül játszott. Úgy engedett belelátni egy ember lelkébe, hogy nem tett hozzá mást, csak az embert. Azt hittük, visszatér" - csuklott el Kern hangja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.