11 éve nem volt ilyen! Akár szabad szemmel is megfigyelhető lesz a Mars

Forrás: NASA/JPL/MSSS -
csillagászat földrajz Mars láthatóság Föld bolygó távcső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kövektkező néhány hétben különleges égi jelenségnek lehetünk tanúi - és még profi távcső sem szükséges hozzá!

11 év óta nem volt ilyen közel a Mars a Földhöz, ezért május vége körül akár szabad szemmel is megpillanthatjuk az égen a vörös bolygót - írja az Origo.

Forrás: NASA/JPL/MSSS

A bolygó május 22-én volt pont szemben a Nappal, ennek ellenére mégsem ekkor volt a legjobban látható, mert a következő hetekben még közelebb kerül majd a Földhöz: május 30-án „mindössze” 76 millió kilométerre lesz tőle. Ez azt jelenti, hogy még a viszonylag kis nagyítású eszközökkel is kivehető lesz a Mars felszínének néhány részlete.

Az öngyilkos anya attól félt, hogy elveszik tőle a gyermekéthttp://www.life.hu/news/20160523-a-15-keruletben-ongyilkos-lett-anya-attol-felt-hogy-elveszik-tole-a-gyermeket.htmlA 16. emeltről ugrott ki egy anya, másfél éves kislányával együtt. A szörnyű tragédiában mindketten életüket vesztették. Állítólag magánéleti gondok vezettek az öngyilkossághoz. NewsThinkstockGyermekével a karjában ugrott ki a 16. emeletről a nőhttp://www.life.hu/news/20160522-gyermekevel-a-karjaban-ugrott-ki-a-16-emeletrol-a-no.htmlBudapest XV. kerületében történt a szörnyű tragédia. News--Íme az első fotók a lezuhant egyiptomi repülőgép roncsairólhttp://www.life.hu/news/20160521-ime-az-elso-fotok-a-lezuhant-egyiptomi-egyptair-repulogep-roncsairol.htmlAz egyiptomi hadsereg közzétett néhány képet a lezuhant gép roncsairól. News--Íme az első fotók a lezuhant egyiptomi repülőgép roncsairólhttp://www.life.hu/news/20160521-ime-az-elso-fotok-a-lezuhant-egyiptomi-egyptair-repulogep-roncsairol.htmlAz egyiptomi hadsereg közzétett néhány képet a lezuhant gép roncsairól. News--Meghalt a világ legidősebb olimpiai bajnoka: Tarics Sándor 102 éves volthttp://www.life.hu/news/20160521-meghalt-a-vilag-legidosebb-olimpiai-bajnoka-tarics-sandor-102-eves-volt.htmlÉletének 103. évében hajnalban elhunyt Tarics Sándor, a világ legidősebb olimpiai bajnoka.NewsMTIRajongója késelte meg a japán popsztárthttp://www.life.hu/news/20160523-rajongoja-keselte-meg-a-japan-popsztart-mayu-tomitat.htmlA fiatal sztár kritikus állapotban van, miután az egyik rajongója késsel támadt rá tokiói koncertje előtt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.