Úszóbotrány: közleményben válaszolt Gyárfás Tamás Görög Zita nyílt levelére

Forrás: MTI, Facebook/Görög Zita -
Görög Zita Gyárfás Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, Görög Zita nyílt levelet írt Gyárfás Tamásnak. A modell-színésznő felháborodott az utóbbi hetekben történtek kapcsán, ám nem sokáig kellett várnia a Magyar Úszószövetség elnökének válaszára. 

Kedves Zita!

Köszönöm megtisztelő sorait. Az elismerés a csapatot illeti.

Örülök, hogy hétéves kislánya úszik. Szerintem csodálatos sportágat választott. Lehet, hogy egyszer bajnok lesz, de biztosan egészséges ember, ha továbbra is folytatja.

Tudom, hogy nagy felelősség ilyet kijelenteni, de az uszodáktól ne féltse. Tény, hogy szörnyűségek bárhol előfordulhatnak, de higgye el a mi sportágunkra messze nem ez a jellemző.

Az 55 évvel ezelőtt történtek vétkesei megszenvedtek. Az újonnan közzétett 30 évvel ezelőtti esetet nem lehet minősíteni, mert szereplői számunkra ismeretlenek. Olvashatjuk a félelmetes statisztikákat miszerint a világban naponta több szexuális bűncselekmény történik, nem is beszélve a gyerekek bántalmazásáról. Szomorú, de ebben Magyarország sem kivétel. Ha úgy tetszik sajnálatos, hogy egy fél évszázaddal ezelőtti ügy állította a középpontba ezt a mindenkor rendkívül aktuális problémát.
Mint ahogy joggal írja, az Ön számára az a lényeg, hogy „mi a helyzet most???” Az a fontos, amit kérdez: „tervez-e felvilágosítást?”

A londoni úszó EB előtti sajtótájékoztatón már bejelentettük, hogy a Magyar Úszó Szövetség gyermekvédelmi program kidolgozását kezdte meg, melynek koordinálására egy nemzetközileg is elismert szakembert, dr. Herczog Máriát – a Család, Gyerek, Ifjúság Egyesület és az Eurochild elnökét, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának korábbi tagját – kérte fel.

A program prevenciós jellegű, azaz nem azért indítjuk, mert a bántalmazás mindennapos probléma lenne az úszósportban. A szövetség elsősorban a közvélemény erőteljes, negatív véleményének hatására lépett a kiegyensúlyozott, elégedett, egészséges gyermekek érdekeinek érvényesítéséért.

Határozott szándékunk, kezdeményezésünk hozzájárul ahhoz, hogy az élet minden területén hasznosíthassák mindazokat a szakmai és módszertani tapasztalatokat, amelyeket összegyűjtünk, közzéteszünk.

Tisztelettel tájékoztatom, hogy ennek érdekében pénteken délelőtt személyesen találkozom dr. Herczog Máriával a téma kiemelt szakértőjével, akivel már a konkrét lépéseket egyeztetjük.

Az elmúlt napokban, így a londoni EB-n is több ország szakvezetőjével konzultáltam, melynek eredményeként a britek, a svédek és a hollandok e tárgyban született etikai kódexét már megkaptuk, vagy megkapjuk.

Őszinte tisztelettel:

Gyárfás Tamás

Forrás: MTI, Facebook/Görög Zita

Ördög Nóra zokogásban tört ki kislánya miatthttp://www.life.hu/news/20160525-ordog-nora-zokogasban-tort-ki-kislanya-miatt.htmlÖrdög Nóra őszintén mesélt a Mici születése előtti három évről, amikor a próbálkozások ellenére sem esett teherbe. De nem csak erről beszélt, hanem a már kétgyermekes édesanyaként átélt örömkönnyes pillanatokról is. News--Egy napon múlhatott a halálra éheztetett kislány élete http://www.life.hu/news/20160525-a-kislany-elete-egy-napon-mulott-halalra-eheztettek-a-gyermeket-video.htmlA családsegítő elmondása alapján a kislány életét megmenthették volna. A nő szerint eljárási hiba miatt nem emelték ki a gyermeket a családból. News--Tragédia! 18 kislány halt megy egy tűzvészben http://www.life.hu/news/20160525-18-kislany-halt-meg-a-thaifoldi-tuzveszben-a-tuleloket-sokkoltak-a-tortentek-video.htmlA történtek szinte sokkolták a környének élőket. A thaiföldi gyerekek nem tudtak kimenekülni az épületből, így többen is életüket vesztették a balesetben. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.