A szklerózisos nő kocsijának szélvédőjén durva üzenet landolt

Forrás: Thinkstock -
szélvédő szklerózis multiplex üzenet autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hol hagytad a kerekesszékedet? – állt a cetlin, amit a 42 éves édesanya autójának szélvédőjén hagytak. A nő egy mozgássérülteknek fenntartott helyre állt be, okkal. Az üzenetre egy Facebook-posztban reagált, amit már tízezrek osztottak meg.

Az Ausztráliában élő, mozgássérült Justine Van Der Borne egy novemberi napon a kislányával együtt elment bevásárolni. Kocsijával - ahogy mindig is tenni szokta - a mozgássérülteknek fenntartott helyre állt be, ám amikor kijött az üzletből, meglátta, hogy egy durva üzenetet hagyott valaki a szélvédőjén. "A kerekesszéked otthon felejtetted???" - állt a papíron.

A kép illusztráció Forrás: Getty Images

Justine annyira felháborodott, hogy egy Facebook-posztban fejtette ki, mit is gondol az esetről, és

a történetét is leírta.

A rokkantságáért felelős betegségét, a szklerózis multiplexet 35 éves korában diagnosztizálták nála - de hozzátette, hogy valójában az bántotta igazán, hogy sosem gyógyul meg, és az élete lassanként, az idő múlásával egyre rosszabb lesz. Mindez pedig az egész családja, a gyerekei életét és jövőjét is megváltoztatta.

"Azon a napon, amikor láttál, éppen egy jó napom volt, a lányommal sétáltam, ráadásul a segítsége nélkül. Köszi, hogy teljesen elrontottad. Úgy éreztem magam, mintha az emberek egyfolytában bámulnának, mint akkor, amikor nem vagyok képes segítség nélkül lépni. Elegem van az olyan emberekből, mint te, akik azért molesztálnak, mert igénybe veszek egy szolgáltatást, ami egyébként teljesen megillet."

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az asszony posztját azóta rengetegen, közel 250 ezren lájkolták, majdnem 60 ezren osztották meg, a kommentek száma pedig már bőven túllépte a 40 ezret.

Sclerosis multiplex

A szklerozis multiplex krónikus, a központi idegrendszer fehérállományának gyulladásos betegsége, melynek következtében károsodnak az idegsejtek és az idegsejteket körülvevő, úgynevezett myelin. Döntően fiatal felnőttkorban jelentkezik, és az esetek felében a visszafordíthatatlan szövetkárosodás miatt rokkantsághoz vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.