Elhunyt Kertai Pál orvosprofesszor

Forrás: Thinkstock -
halál Kertai Pál ÁNTSZ gyász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
90 éves korában meghalt Kertai Pál orvosprofesszor, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megalapítója.

Az orvosprofesszor halálának hírét a Debreceni Egyetem sajtófőnöke is megerősítette. Kertai Pált saját halottjuknak tekintik, temetéséről később intézkednek.

Képünk illusztráció Forrás: --

Kertai Pál, a korábbi Debreceni Orvostudományi Egyetem professzora, két cikluson keresztül, az Antall- és Horn-kormány idején volt az ország első tisztifőorvosa. Nevéhez fűződik az ÁNTSZ megalapítása. Számtalan orvosi könyv és egyetemi jegyzet szerzője. Kertai Pált szerda délelőtt otthonában érte a halál, 90 éves volt.

Úszóbotrány: közleményben válaszolt Gyárfás Tamás Görög Zita nyílt levelérehttp://www.life.hu/news/20160525-kozlemenyben-valaszolt-gyarfas-tamas-gorog-zita-nyilt-levelere.htmlAhogy megírtuk, Görög Zita nyílt levelet írt Gyárfás Tamásnak. A modell-színésznő felháborodott az utóbbi hetekben történtek kapcsán, ám nem sokáig kellett várnia a Magyar Úszószövetség elnökének válaszára. NewsOrigoÖrdög Nóra zokogásban tört ki kislánya miatthttp://www.life.hu/news/20160525-ordog-nora-zokogasban-tort-ki-kislanya-miatt.htmlÖrdög Nóra őszintén mesélt a Mici születése előtti három évről, amikor a próbálkozások ellenére sem esett teherbe. De nem csak erről beszélt, hanem a már kétgyermekes édesanyaként átélt örömkönnyes pillanatokról is. News--Felrobbanhatott a lezuhant egyiptomi géphttp://www.life.hu/news/20160525-a-lezuhant-egyiptomi-gep-felrobbant-az-igazsagugyi-szakerto-szerint.htmlSzakértők szerint robbanásra utalnak a múlt hét csütörtökön lezuhant EgyptAir repülőgép roncsai közül előkerült emberi maradványok. News--Egy napon múlhatott a halálra éheztetett kislány élete http://www.life.hu/news/20160525-a-kislany-elete-egy-napon-mulott-halalra-eheztettek-a-gyermeket-video.htmlA családsegítő elmondása alapján a kislány életét megmenthették volna. A nő szerint eljárási hiba miatt nem emelték ki a gyermeket a családból. News--Tragédia! 18 kislány halt megy egy tűzvészben http://www.life.hu/news/20160525-18-kislany-halt-meg-a-thaifoldi-tuzveszben-a-tuleloket-sokkoltak-a-tortentek-video.htmlA történtek szinte sokkolták a környének élőket. A thaiföldi gyerekek nem tudtak kimenekülni az épületből, így többen is életüket vesztették a balesetben. NewsOrigoNyolc diák sérült meg egy buszbalesetben Székesfehérváronhttp://www.life.hu/news/20160525-nyolc-kisiskolas-serult-meg-egy-buszbalesetben-szekesfehervaron.htmlEgy helyközi autóbusz karambolozott egy autóval és egy kisteherautóval Székesfehérváron. A balesetben nyolc gyermek megsérült. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.