Íme, a természet legbizarrabb gyilkosai

Forrás: AFP/Torsten Blackwood -
állat kacsacsőrű emlős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos olyan teremtmény létezik a földön, ami elképesztő méreganyagokat képes kibocsátani a szervezetéből. Íme, néhány gyilkos organizmus ezek közül, amelyek talán nem a legbrutálisabbak, de mindenképpen a legfurcsábbak közül valók.

A kacsacsőrű emlős

Emlős, de közben tojást rak, és inkább hüllőként él: halszerű szemei vannak, és napi 14 órát alszik. Ráadásul – emlősöktől szokatlan módon – mérget is termel. Nem pusztítja el azonnal áldozatát, hanem az a méreg hatására sokáig szenved, és végül teljesen legyengül.

Forrás: AFP/Torsten Blackwood

A kék sapkás ifrita a szárnyaival védi meg magát

A kék sapkás madár Új-Guineában él, és nem maga gyártja mérgét, hanem ételéből nyeri. Mérget termelő rovarokat fogyaszt, a mérget pedig a tollaiba keveri, így képes a szárnyaival bénítani. Ezzel a módszerrel távol tartja természetes ellenségeit és a parazitákat. Az ember számára a madár érintése zsibbadást, szédülést és tüsszögést okoz.

A kékgyűrűs polip a tenger mélyén gyilkol

A kékgyűrűs polipnak legalább három fajtája van, a mélytengeri ragadozók közül ők számítanak a legveszélyesebbnek. Gyönyörű állatról van szó, de érdemes inkább messziről csodálni. Ha nem provokáljuk, inkább menekül, mint támad, de támadás esetén veszélyes ellenfél: elég méreganyag van csápjaiban ahhoz, hogy akár 26 felnőtt embert is kivégezzen.

Klassz idő van, de érhetnek meglepetésekhttp://www.life.hu/news/20160528-zapor-zivatar-varhato-a-hetvegen.htmlEső, zápor, zivatar zavarhatja meg a hétvégi strandolást vagy kirándulást. News--Anorexiás lehetsz, ha sokat facebookozolhttp://www.life.hu/news/20160528-a-kozossegi-media-a-testkepzavar-melegagya.htmlA túlzásba vitt közösségi médiahasználat növeli annak kockázatát, hogy a fiatal felnőttek étkezési problémákkal küzdjenek és testképzavar alakuljon ki náluk – derül ki a Pittsburgh-i Egyetem friss kutatásából.News--Egyiptomi gép - Téves füstjelzés miatt akár a pilóták is előidézhették a katasztrófáthttp://www.life.hu/news/20160528-egyiptomi-gep-teves-fustjelzes-miatt-akar-a-pilotak-is-eloidezhettek-a-katasztrofat.htmlA műszerek téves füstjelzése miatt a pilóták akár maguk is előidézhették az egyiptomi utasszállító katasztrófáját - írta pénteki számában a The Wall Street Journal című amerikai napilap.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.