Egy 34 éves tanárnő vesztette életét a Himalája Halálzónájában

Forrás: Facebook/Robert Gropel -
halál hegymászó tanár Himalája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maria Strydom nagyon szerette volna megmászni a Mount Everestet. Férjével, Robert Gropel hegymászóval ugyan elérték a 8000 métert, de a nő mégis életét vesztette. Halálát a magashegyi betegség okozta. 

A férfi egy interjúban sírva mesélte az egyik helyi tévének, hogy a besűrűsödő vér és kiszáradás miatt bekövetkező tünetegyüttest szimpla kifáradásnak gondolták. A magashegyi betegség első tünetei a levertség, és az általános gyengeség. A nő egy idő után hallucinálni kezdett, és nem bírt megállni a lábán. Gropel saját magán is észlelte a tüneteket, de ő bevett egy speciális gyógyszert, melytől azonnal jobban lett. Felesége későn szedett be a pirulából - írja a Daily Mail.

Maria Strydom és Robert Gropel Forrás: Facebook/Robert Gropel

Maria Strydom rövid időn belül elájult, és egyre rosszabb állapotba került. Mint kiderült, ekkor már 20. órája volt plusz oxigén nélkül volt. Stryom a férje karjaiban, egy táborban vesztette életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.