Meghalt Thomas Fekete, a rákkal küzdő 27 éves zenész

halál rák zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Surfer Blood egykori gitárosának kezeléséért korábban az egész zenésztársadalom összefogott. A rák agresszív formájával küzdő zenész 27 éves volt.

2015-ben jött a szomorú hír Thomas Feketéről, a 2010-ben szinte a semmiből a gitárzenei élvonalba katapultáló Surfer Blood gitárosáról, hogy a zenészt a rák egyik legagresszívebb formájával diagnosztizálták. Felesége, Jessica Fekete ekkor gyűjtést szervezett a gitáros részére, majd később egy szólóalbum is kijött Feketétől, amelynek bevételeit is a rák elleni harcra költötték. A kampányoldalon érkezett végül kedden a szomorú bejelentés, hogy Thomas elhunyt - tájékoztat a Hvg.hu.

"Szeretett Thomasunk tegnap éjjel békében, álmában, a kezemet fogva távozott" - kezdte megható üzenetét a zenészt végig ápoló feleség, aki július első hétvégéjére emlékkoncertet szervez. "Menj, találd meg Bowie-t, és jammeljetek egyet" - zárta búcsúját Jessica Fekete.

A Stereogum szerzője a következőket írta a halálhír mellé: "Feketével és a Surfer Blood többi tagjával még 2009-ben készítettem interjút. Emlékszem, ahogy izgatottan adták egymásnak a telefont, örültek, hogy végre figyelnek rájuk. Lehet, hogy ez volt az első igazi interjújuk. Szívszaggató a gondolat, hogy hét évvel később az egyik srác közülük elment."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.