Magyarországon annyi rabszolga van, mint Japánban

Forrás: Thinkstock -
kutatás rabszolgaság modern Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztrál Walk Free Foundation nevű alapítvány kérdőíves kutatása során kiderült, hogy hazánkban számszerűsítve 22 500 modern rabszolga él. A  népesség 0,228 százaléka, de Japánban és Szlovákiában is pontosan ez az arány.

Az alapítvány 167 országban végezte el a kutatást arról, hány modernkori rabszolga él az adott régióban. A legtöbben Ázsiában kényszerülnek erre, a világon összesen pedig csaknem 46 millióan.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A kérdőíves kutatást egy 1000 fős mintán végezték, akiket telefonon vagy személyesen kerestek fel. A kérdésekre adott válaszaik és kiegészítő kérdések elemzése során derült ki, hogy Magyarországon a népesség 0,228 százaléka él modernkori rabszolgaként. Az arány ugyanennyi Japánban, Tajvanon, Uruguayban, Szlovákiában és Szlovéniában is.

Többségük emberkereskedők áldozataként válik rabszolgává, de az alapítvány ide sorolja a kényszermunkát, a kényszerházasságot vagy éppen a prostitúciót is.

A szervezet a leírásban arra is felhívja a figyelmet, hogy a modernkori rabszolgaság mérése nagyon nehéz feladat, így a kapott adatok csak óvatos becslésnek számítanak.

Bűnösnek találták a feleséggyilkos amerikai színészt, Michael Jacehttp://www.life.hu/news/20160531-bunosnek-talaltak-a-feleseggyilkos-amerikai-szineszt-michael-jace.htmlMájus 31-én másodfokon is bűnösnek találták felesége meggyilkosában Michael Jace színészt, aki a Kemény zsaruk 89 részében játszott, és sok más sorozatban is szerepelt.NewsOrigoMásodfokon is 16 évre ítélték a Costa Concordia kapitányát, Francesco Schettinóthttp://www.life.hu/news/20160531-a-costa-concordia-kapitanyat-francesco-schettinot-masodfokon-is-16-evre-iteltek.htmlMegerősítette a másodfokú bíróság kedden a Costa Concordia üdülőhajó volt kapitányának 16 év egy hónapos börtönbüntetését, amelyet a 2012-es, 32 halálos áldozatot követelő hajótörésben viselt felelőssége miatt szabtak ki rá.NewsOrigoMeghalt Thomas Fekete, a rákkal küzdő 27 éves zenészhttp://www.life.hu/news/20160531-meghalt-thomas-fekete-a-rakkal-kuzdo-huszoneves-gitaros-27-eves-volt.htmlA Surfer Blood egykori gitárosának kezeléséért korábban az egész zenésztársadalom összefogott. A rák agresszív formájával küzdő zenész 27 éves volt.News--Hoppá! Fizetős lesz az RTL Klub: Ennyibe fog kerülni havonta!http://www.life.hu/news/20160531-fizetos-lesz-az-rtl-klub-ennyibe-fog-kerulni-havonta-a-nezoknek.htmlJúlius 1-től fizetőssé válik az RTL Klub hagyományos felbontású (SD) adásának vétele is a kábelszolgáltatóknak - közölte kedden az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztálya az MTI-vel. NewsFotó: Szabó Balázs/Life.huKérjük vissza a régi Petőfit! Petíció indult a rádió visszaállításáérthttp://www.life.hu/news/20160531-peticio-indult-a-petofi-radio-visszaallitasaert.htmlA Petőfi Rádió hallgatóinak egy része csalódott a műsorvezetők cseréje és az egyéb változások miatt, követelik vissza Buda Marcit és a többieket. A posztok alatt panaszkodó és felháborodott kommentek gyülekeznek, már petíciót is indítottak Kérjük vissza a régi Petőfi-s hangokat! címmel. NewsOrigoAz összes nagymacskát elköltöztetik Thaiföld híres Tigris Templomából http://www.life.hu/news/20160531-nem-lesz-tobb-szelfi-a-szelid-tigrisekkel.htmlAz összes nagymacskát elköltözteti Thaiföld híres Tigris Templomából a helyi nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős minisztérium (DNP). News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.