Elképesztő tény látott napvilágot a lezuhant egyiptomi repülőről

Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki -
repülő utasszállító Földközi-tenger egyiptomi repülőgép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább háromszor hajtott végre kényszerleszállást a katasztrófa előtti napon a két hete a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép.

Mint kiderült, az egyiptomi gépnek "vissza kellett fordulnia, és kényszerleszállást kellett végrehajtania legalább háromszor a lezuhanás előtti napon" – jelentette a France 3 tévéállomás és a Le Parisien című lap a repülő adattovábbító rendszere (ACARS) által rögzített adatokra hivatkozva.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság egyik utasszállító repülőgépe a kairói repülőtéren Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

A tragédia előtt május 18-án és 19-én az egyiptomi gép összesen hat járaton repült Kairó, az eritreai Aszmara, Tunisz és Párizs között, és ebből három alkalommal a gép riasztórendszere még az indulás után műszaki hibát jelzett.

A mosdó és a fedélzet füstjelzői adtak le riasztást.

Minden visszafordulás után a gépet átvizsgálták, és mindent rendben találtak.

Mindez azért is érdekes, mert a legutóbbi információk szerint percekkel azelőtt, hogy a repülőgép eltűnt a földi radarokról, a pilótafülkéhez közeli mosdóban beindult a füstjelző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.